1

Onderwerp: Vraagjes over het maken en gebruiken van botercreme...

Tot nu toe heb ik elke keer mijn botercreme zelf gemaakt. (Pakje roomboter zacht laten worden (evt. in magnetron) daarna flink mixen met

Groetjes,
Rhod

2

Re: Vraagjes over het maken en gebruiken van botercreme...

Ik kan je niet alle vragen antwoord geven maar ja je kan botercreme invriezen.

En met de mix vullen is zeker anders is beter van smaak vind ik, dan de "gewone"botercreme.

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

3 Laatst bewerkt door witje75 (31-10-2008 14:53)

Re: Vraagjes over het maken en gebruiken van botercreme...

De mix is veel lekkerder, en veel minder zoet dan de 1 op 1. Die vind ik helemaal niet lekker, dus gebruik die helemaal niet.
Maar je kan ook zelf bv. meriguene botercreme maken.
Die smaakt ook heerlijk.
En die is veiliger dan de mix voor het afsmeren.
Want in de mix zit water, dus klein kansje dat je marsepein gaat smelten.
Gaat wel vaak goed, 8 van de 10 keer, maar soms dus ook niet.
En bokkepootjesvulling is heerlijk, maar zou ik zelf niet met de 1 op 1 doen.

En ja, de houdbaarheid is dan beter, een taart met slagroom moet in de koelkast bewaard, en met bc, hoeft niet in de koelkast.
De koelkast zowieso maar op standje 1 zetten, anders gaat hij ook zweten.