1

Onderwerp: Tylose??

Ik lees hier en daar dat bij het uitrollen van fondant tylose gebruikt wordt. Kan iemand mij uitleggen waarom? Ik moet nog veel leren :(

2

Re: Tylose??

uitrollen van fondant die over een taart komt heb je geen tylos nodig.

tylos gebruik je alleen maar bij  bloemen en geboetseerde figuren.

3

Re: Tylose??

of bijvoorbeeld als je er met tapits letters uit wilt steken, dus eigenlijk als het gewoon heel dun of heel stevig moet worden.

succes!

Re: Tylose??

Ah dus voor strikken is tylose een must!?

Re: Tylose??

Waarme kan je het beste figuurtjes, vomen etc plakken op je taart?? Ik deed het soms met wat icing, is dat ok?

6

Re: Tylose??

icing is okay

7

Re: Tylose??

Water of edible glue (eetbare lijm). Water voor lichte figuurtjes & vormpjes (echt maar heel weinig water hoor), en lijm voor de zwaardere. Dat kun je kopen of zelf maken met een mespunt tylose op 30ml water, tijdje laten staan en af & toe goed roeren totdat de klontjes weg zijn.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: Tylose??

Dank jullie wel lieve dames!

marianne, heb jij enig idee wanneer ik bij jou terecht kan voor een basisworkshop?

9

Re: Tylose??

De nieuwe lijst is klaar, alleen die moet nog verstuurd :o Ik zet je email-adres wel op de lijst, dan krijg je hem per mail voordat-ie op de site live gaat, ok?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: Tylose??

Marianne schreef:

De nieuwe lijst is klaar, alleen die moet nog verstuurd :o Ik zet je email-adres wel op de lijst, dan krijg je hem per mail voordat-ie op de site live gaat, ok?

:D!!