Onderwerp: knapperig chocolaagje te knapperig??
Ik heb tijdje terug voor mijn eigen verjaardag een taart gemaakt van chocobiscuit gevuld met laagje knapperige chocolade, aardbeientoetje van mona en aardbeienjam. Bekleed met chocofondant.
Was een groot succes en smaakte goed.....
..maar.....
dat knapperige laagje choco, ik vond het te knapperig. Ik had gewoon chocola gesmolten, erop gesmeerd, even laten stollen in de koelkast (allemaal volgens tips hier op forum), toen het monatoetje erop.
Wat mij tegenviel is dat toen ik de taart aansneed, ik best wel kracht moest zetten om door de chocolaag heen te komen. Hierdoor geen mooie punten want het toetje is zacht en dat frubbelde alle kanten op.
De smaak was wel lekker alleen het oog wil ook wel mooie punten.
hebben jullie dit ook wel eens of heb je andere tips?
Ik heb volgens mij niet te dik gesmeerd, gewoon een laagje zoals je bv nutella op je brood doet.