Onderwerp: Stijve slagroom
Volgens mijn man gebruiken banketbakkers andere slagroom dan ik. Steviger.
Ik heb altijd een potje van Campina met (poeder)suiker en dan maar flink kloppen.
Weet iemand of er inderdaad verschil bestaat of iets anders moet?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Stijve slagroom
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Volgens mijn man gebruiken banketbakkers andere slagroom dan ik. Steviger.
Ik heb altijd een potje van Campina met (poeder)suiker en dan maar flink kloppen.
Weet iemand of er inderdaad verschil bestaat of iets anders moet?
Ik denk wel dat er verschil bestaat.Zo wie zo in de prijs.Bij de makro hebben ze van die grote flessen maar kosten wel ca 10 €.Ik heb het nog nooit gekocht want ik vind het zo duur,dus de smaak ken ik niet.
Maar ik denk dat het lekkerder is,zeker weten doe ik dat niet.
Ik werk zelf als verkoopster bij een bakkerij, en ik heb eigenlijk geen flauw idee 
Maar het is sowieso steviger, en het smaakt ook iets anders.
Maar ik blijf lekker bij mijn eigen verse slagroom, heeeeerlijk 
Ik verplaats je topic even naar Bakken & Vullen. Zie bovenste sticky in "ingezonden recepten": Hier alleen recepten posten! 
Wat je ook kunt doen om extra stevige slagroom te krijgen is aangevette slagroom maken, met mascarpone erdoor... Smaakt heerlijk en blijft lang mooi!!
Joh.. dat is een goed idee! Smaakt het erg anders dan slagroom op deze manier?
Nee, smaakt eigelijk het zelfde. Maar spuit mooier en blijft langer in model.
ik krijg dan soms wel een klontje hier en daar, zeker als je ook klopfix gebruikt.... Heeft iemand dan hier nog een tip tegen?
En in welke verhouding meng je dat, kiwi? En meng ik dat voor of na het kloppen?
Per 100 ml slagroom 40 g mascarpone. Eerst slagroom met suiker stijfkloppen of daar net tegenaan; dan mascarpone erdoor mixen.
Thanks!!!
Ik doe 1 pakje houdbare slagroom, goedkoopste van de AH. Even kloppen dat het niet meer zo heel vloeibaar is. Poedersuiker erdoor, nog even kloppen en daarna een heel bakje mascarpone erdoor. Ook van de AH.
Doe er geen klopfix meer door. Dan kreeg ik ook vaak van die nare klontjes!
eh... michien dom maar wat is mascarpone
Mascarpone is een (italiaanse) naturel roomkaas, verpakt in ronde platte kuipjes. Bij de super. (niet te verwarren met magor zoals ik hier ook al eens gelezen heb, want dat is wel mascarpone maar dan zit er gorgonzola doorheen en dat is weer voor heel andere doeleinden....)
Eventueel te vervangen door monchou of philadelphia naturel roomkaas, hoewel die toch net weer wat kaziger smaken (vind ik). Mascarpone smaakt gewoon naar dikke slagroom. Hmmmmm..............
een soort van zachte kaas
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Stijve slagroom
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.