1

Onderwerp: Stijve slagroom

Volgens mijn man gebruiken banketbakkers andere slagroom dan ik. Steviger.

Ik heb altijd een potje van Campina met (poeder)suiker en dan maar flink kloppen.

Weet iemand of er inderdaad verschil bestaat of iets anders moet?

Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get ...

2

Re: Stijve slagroom

Ik denk wel dat er verschil bestaat.Zo wie zo in de prijs.Bij de makro hebben ze van die grote flessen maar kosten wel ca 10 €.Ik heb het nog nooit gekocht want ik vind het zo duur,dus de smaak ken ik niet.
Maar ik denk dat het lekkerder is,zeker weten doe ik dat niet.

Zeg wat je meent en meen wat je zegt!

3

Re: Stijve slagroom

Ik werk zelf als verkoopster bij een bakkerij, en ik heb eigenlijk geen flauw idee :P
Maar het is sowieso steviger, en het smaakt ook iets anders.
Maar ik blijf lekker bij mijn eigen verse slagroom, heeeeerlijk :D

Groetjes Laura!

4

Re: Stijve slagroom

Ik verplaats je topic even naar Bakken  & Vullen. Zie bovenste sticky in "ingezonden recepten": Hier alleen recepten posten! :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: Stijve slagroom

Wat je ook kunt doen om extra stevige slagroom te krijgen is aangevette slagroom maken, met mascarpone erdoor... Smaakt heerlijk en blijft lang mooi!!

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

6

Re: Stijve slagroom

Joh.. dat is een goed idee! Smaakt het erg anders dan slagroom op deze manier?

Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get ...

7

Re: Stijve slagroom

Nee, smaakt eigelijk het zelfde. Maar spuit mooier en blijft langer in model.

8

Re: Stijve slagroom

ik krijg dan soms wel een klontje hier en daar, zeker als je ook klopfix gebruikt.... Heeft iemand dan hier nog een tip tegen?

lekker duurt het langst!

9 Laatst bewerkt door JanetGL (18-10-2008 08:46)

Re: Stijve slagroom

En in welke verhouding meng je dat, kiwi? En meng ik dat voor of na het kloppen?

Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get ...

10

Re: Stijve slagroom

Per 100 ml slagroom 40 g mascarpone. Eerst slagroom met suiker stijfkloppen of daar net tegenaan; dan mascarpone erdoor mixen.

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

11

Re: Stijve slagroom

Thanks!!!

Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get ...

12

Re: Stijve slagroom

Ik doe 1 pakje houdbare slagroom, goedkoopste van de AH. Even kloppen dat het niet meer zo heel vloeibaar is. Poedersuiker erdoor, nog even kloppen en daarna een heel bakje mascarpone erdoor. Ook van de AH.
Doe er geen klopfix meer door. Dan kreeg ik ook vaak van die nare klontjes!

13

Re: Stijve slagroom

eh... michien dom maar wat is mascarpone

14 Laatst bewerkt door kokkie (20-10-2008 07:56)

Re: Stijve slagroom

Mascarpone is een (italiaanse) naturel roomkaas, verpakt in ronde platte kuipjes. Bij de super. (niet te verwarren met magor zoals ik hier ook al eens gelezen heb, want dat is wel mascarpone maar dan zit er gorgonzola doorheen en dat is weer voor heel andere doeleinden....)
Eventueel te vervangen door monchou of philadelphia naturel roomkaas, hoewel die toch net weer wat kaziger smaken (vind ik). Mascarpone smaakt gewoon naar dikke slagroom. Hmmmmm..............

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

15 Laatst bewerkt door joycemvpepper (20-10-2008 07:57)

Re: Stijve slagroom

een soort van zachte  kaas

Neem even een kijkje op:
http://joytaart.come2me.nl/