Onderwerp: 1 groot drama!
Hallo Allemaal,
Ik vrees dat ik jullie hulp nodig heb!
Afgelopen week heb ik mijn taart geprobeert te maken, van 3 lagen.
Als basis had ik boerencake gemaakt, in een ronde springvorm en dan door de midden gesneden. En een boerencake in een rond kuipje. (Dat was de bovenste laag.
Als vulling had ik custard. Kan dit als vulling?
Om het af te werken had ik jam genomen. Ananasjam.
Het leek allemaal wel oke te gaan tot dusver.
Het probleem was eigenlijk dat ik bovenop allemaal hobbels krijg, en ik weet niet hoe ik dit weg moet krijgen!
Daarnaast had ik voor marsepein gekozen om over de taart heen te doen. Alleen dat is het ergste. Had ik eindelijk onder de knie hoe ik het kon uitrollen, lukt het me niet om de marsepein er mooi op te leggen.
Als bodem heb ik gewoon de cake, of moet hier ook marsepein?
Daarna gewoon de taart, dus ik dacht eerst de bovenkant bekleden met marsepein, dan de zijkant en dan gewoon de volgende laag.
Maar ik zie dus een hele lelijke naad lopen over mijn taart.
Hoe kan ik dit voorkomen?
Ook zie ik de jam onder de marsepein uit lopen!
Wat kan ik hieraan doen?
Zo heb ik dus de eerste 2 lagen gedaan.
Toch besloten dat ik de 3e laag niet zo wilde, dus ben ik marsepein gaan uitrollen.
Het was een rondje, dus ik leg de marsepein er mooi op. Wat blijkt, ik hou allemaal flappen over, echt te lelijk voor woorden.
Hoe kan ik mijn taart mooi maken zonder dat de jam er onderuit loopt, of ik hobbels en knobbels heb op mijn taat.
En daarnaast ook nog eens normaal bekleed is met marsepein zonder naden en dubbelgevouwen flappen.
De taart die ik wilde namaken staat in de galerie, bij topsy turvy en dan een taart met 25 erop, hij is zwart, wit en grijs. Maar zelf wil ik hem maken met marsepein kleur, donkerbruin en lichtbruin.
Dit was een proeftaartje, maar de ouders van mijn vriend zijn eind november 25 jaar getrouwd en dan wil ik een mooie taart gemaakt hebben.
Wie, o, wie, kan mij helpen?
Alvast bedankt.
Groetjes Simone.