Onderwerp: tip van een bakker
Hoi,
Mijn broer heeft een paar jaar bij een banketbakker gewerkt.
Ondertussen ben ik dus begonnen met deze leuke hobby.
Nu werd ik vanmorgen opgebeld, en hij vertelde me dat hij net een stukje taart van mij ophad.
Die had mijn zus in de vriezer gestopt, nou ja, wat er van over was dan, en daar kreeg hij dus een stukje van.
Hij belt me bijna nooit, dus wel heel erg leuk.
Hij zei dat de taart zo lekker was, als hij nog niet bij de bakker was tegengekomen.
Hij vond de bokkepootjes creme met bbc en marsepein echt geweldig.
Wel gaf hij 1 tip: Maak de taart niet te hoog.
Nou ik schoot in de lach, ik zeg: Dat vinden wij hier van het forum juist een kunst, liefst zo hoog mogelijk.
Daar was hij verbaasd over, en zei dat ze dat niet wilden bij de bakker.
Dat, omdat je dan makkelijker een hap kan nemen van het taartje en zo de smaak proeft van alle vullingen.
Nu was mijn taart maar 8 cm. hoog, maar ik moet hem wel een beetje gelijk geven.
Meestal neem ik nu eerst een hapje van de bovenste helft, en de onderste helft.
Dus als hij nog hoger wordt, zoals ik van plan was, wordt dat nog lastiger.
Zijn tip was dus: Bak dan een grotere taart, kan je er meer versiersels opdoen, en geef desnoods grotere stukken.
Ben benieuwd wat jullie daarvan vinden. Doen wij nu echt ons best voor niets?
Hij dacht dus dat ik per ongeluk misschien meer beslag had gebruikt, als moest.