Onderwerp: bloemblaadjes blijven niet rechtop staan
Ik ben voor op een geboortetaart een bloem (soort margriet) aan het maken.
Ik heb daar gisteren fondant van Bakels gemengd met marsepein in de verhouding 1:1 en daar tylose doorheen gedaan. Dat heb ik een aantal uren laten intrekken. Gisteravond heb ik de blaadjes van de bloemen eruit geponsd en over een ronde buis gelegd zodat ze zouden omkrullen. Na 24 uur was het nog steeds volledig flexibel en kon ik het alle kanten op buigen. De blaadjes zakten ook zo weer omlaag. Nu heb ik de bloem in elkaar gezet en tussen twee schaaltjes gedaan met zowel aan de boven- als onderkant wat bakpapier. Nu heb ik mijn twijfels of het nu wel goed uithard.
Heb ik iets verkeerd gedaan of moet ik gewoon meer geduld hebben? Mijn ervaring is dat het na 24 uur meestal wel goed hard is geworden. Vandaar dat ik nu flink twijfel.
Alvast bedankt voor jullie hulp.