1

Onderwerp: bloemblaadjes blijven niet rechtop staan

Ik ben voor op een geboortetaart een bloem (soort margriet) aan het maken.

Ik heb daar gisteren fondant van Bakels gemengd met marsepein in de verhouding 1:1 en daar tylose doorheen gedaan. Dat heb ik een aantal uren laten intrekken. Gisteravond heb ik de blaadjes van de bloemen eruit geponsd en over een ronde buis gelegd zodat ze zouden omkrullen. Na 24 uur was het nog steeds volledig flexibel en kon ik het alle kanten op buigen. De blaadjes zakten ook zo weer omlaag. Nu heb ik de bloem in elkaar gezet en tussen twee schaaltjes gedaan met zowel aan de boven- als onderkant wat bakpapier. Nu heb ik mijn twijfels of het nu wel goed uithard.

Heb ik iets verkeerd gedaan of moet ik gewoon meer geduld hebben? Mijn ervaring is dat het na 24 uur meestal wel goed hard is geworden. Vandaar dat ik nu flink twijfel.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Groetjes Ilse

Re: bloemblaadjes blijven niet rechtop staan

Tja, bij mij duurt het bij marsepein echt heel erg lang voor het goed droog is, bij fondant wel binnen 24 uur. Ik zou toch nog even afwachten, aangezien het marsefond is.
Of anders nog een keer maken van fondant.

Groetjes Renske

3

Re: bloemblaadjes blijven niet rechtop staan

doe je het anders ook met de bakels-fondant?
want er zijn soorten fondant die gewoon niet hard worden (heb ik ook eens gehad), en andere die zelfs zonder tylose hard worden.

4

Re: bloemblaadjes blijven niet rechtop staan

Bakels wordt op zich wel hard, maar net wat Renske zegt, marsepein duurt (veel) langer. Ik zou ze van alleen fondant maken :Y

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: bloemblaadjes blijven niet rechtop staan

Ik heb ze wel eens van pure marsepein gemaakt, zonder fondant of tylose. Lukt wel, duurde alleen ongeveer een dag of 3, 4 voor ze droog waren!

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

6

Re: bloemblaadjes blijven niet rechtop staan

Bedankt voor jullie reacties. Ik moet dus gewoon meer geduld hebben.

Inmiddels is mijn bloem nu ruim 3,5 dag aan het drogen, maar nog altijd erg flexibel. Kan ik hem beter gewoon aan de droge lucht laten drogen zonder bakpapier er overheen?
Hopelijk duurt het nog even voor hij op de taart moet. ;)

Groetjes Ilse

7

Re: bloemblaadjes blijven niet rechtop staan

Ik gebruik altijd mmf, en als ik iets wil hebben wat hard moet worden laat ik het aan de lucht drogen.

www.taartmomentjes.nl Een taart voor elk moment.