Onderwerp: help: biscuit groeit eerst en dan zakt hij weer in.
Hoi,
Ik heb vorige week een biscuit kapsel gebakken.
Die groeide goed. Maar toen ik na 30 minuten de over open deed, en met de prikker erin prikte, zakte hij ineens in elkaar.
Dus ik dacht, misschien was ik wat te vroeg.
Nu weer geprobeerd, kleinere vorm volgegoten tot 1 cm. boven de rand.
Verhoogd met bakpapier.
En ik zag de taart groeien, hij werd bijna 2 keer zo hoog als de vorm.
Dus ik al blij.
Nu de over pas na 40 minuten open gemaakt, hij zag er mooi gaar uit.
Met de prikker bleef er toch iets aan de onderkant plakken, dus de oven weer dicht gedaan. Ik was blij dat hij niet ging zakken.
Nu dus om de 5 minuten prikken, nu zit hij al een uur in de oven:
En tot mijn verbazing, nog steeds niet helemaal gaar, en wat erger is, hij is weer in elkaar gezakt, en de zijkanten zitten niet meer tegen het bakpapier aan.
Heeft dus al losgelaten. Hij is nu net zo hoog als toen ik het beslag erin deed.
Help, ik snap het niet. Doe het zoals eerdere keren, maar lukt nu niet meer.