1

Onderwerp: Jam ipv botercreme onder marsepein?

Is het mogelijk om jam in plaats van marsepein onder fondant of marsepein te doen voor je gaat bekleden (om af te smeren zeg maar)?
Is zo lastig als iemand geen bc lust.... of zijn er andere oplossingen?

Alvast bedankt!

2

Re: Jam ipv botercreme onder marsepein?

Ja hoor dat kan wel.
Maar je taart wordt er wel wat minder mooie van helaas.
Het beste kun je gezeefde abrikozenjam gebruiken.

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

3

Re: Jam ipv botercreme onder marsepein?

Hoi,
Ik heb net lemon curd geprobeerd bij afsmeren. Dat ging prima.
En smaakte ook veel lekkerder dan die zoete bc.

4

Re: Jam ipv botercreme onder marsepein?

de jam even verwarmen en zeven om de stukjes eruit te krijgen. Je moet wel een mooi strak kapsel hebben, want je kan er niks mee camoufleren.

Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.

5

Re: Jam ipv botercreme onder marsepein?

Gaat de fondant/ marsepein dan niet smelten?

volgens mij zijn er meerdere smaken botercreme (bv met citoen of cacao) kun je dat niet eens proberen.

groetjes Ellen

groetjes Ellen

6 Laatst bewerkt door Petr@ (23-09-2008 09:44)

Re: Jam ipv botercreme onder marsepein?

x-el schreef:

Gaat de fondant/ marsepein dan niet smelten?

Nee hoor. Vroeger (voor-forumse tijdperk ;)) deed ik het ook zo. Met jam kun je inderdaad niks camoufleren, maar als je dan je marsepein of fondant wat dikker uitrolt gaat het best. Of je doet het op de Engelse manier: jam, dan marsepein en daarover de fondant dan wordt het wel weer strak.

7

Re: Jam ipv botercreme onder marsepein?

Petr@ dat is zoet *valt flauw*

I love Crisco <3

8

Re: Jam ipv botercreme onder marsepein?

Jaaaaah, maar ZOET IS LEKKER!!!!!!!!

Groetjes, Tessa

9

Re: Jam ipv botercreme onder marsepein?

I love zoet :lol:
Iemand enig idee of zo'n sticker bestaat :D???

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

10

Re: Jam ipv botercreme onder marsepein?

ik gebruik ook altijd jam, ipv botercreme, omdat ik niet zo van bc hou... Ik heb dan wel altijd het probleem met aansnijden dat de fondant niet strak op de taart blijft zitten. Hebben jullie dat ook?
Maar lemon curd, wat een goed idee, ik ga het meteen proberen.