Onderwerp: Vragen over boetseren...

Hallo,

Ik wou ook gaan boetseren en kennelijk is het nie mijn ding, of ik doe iets niet goed:
Het plakt en word nattig als ik het verwerk. (Ik gebruik wel Tylose, dag van tevoren gemengd)
Ik heb overal van die rafeltjes terwijl ik bij jullie zie dat alles zo mooi glad is....
Ik heb er steeds stofjes in zitten terwijl ik mijn handen goed was en het aanrecht etc.

Welke fondant gebruiken jullie? Of gebruik je een combi met marsepein?
Hoeveel Tylose? En hoe lang laat je het intrekken?
Hoe voorkomen jullie de stofjes erin?
Hoe voorkom ik dat het zo nattig word...? Ik gebruik al poedersuiker als het wat nat wordt.....

Ik zie vooral bij Wendy van die mooie gladde figuurtjes, ben dus vooral benieuwd wat zij gebruikt.......????? Dus als je tijd hebt Wendy, wil je dan ook mijn vragen beantwoorden????

Bij voorbaat dank allemaal,

groetjes JS

Groetjes Juffrouw Suikerbuik
mijn taarten staan op http://www.juffrouwsuikerbuik.nl

2

Re: Vragen over boetseren...

Nattig?? Die kan ik niet zo goed plaatsen. Zeker icm tylose niet. Welke rolfondant gebruik je?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: Vragen over boetseren...

Ik bedoel eigenlijk plakkerig, zweterig...
Het zou mooi zijn als het een beetje drog zijn om te verwerken met het boetseren
Ik gebruik ballina...met vanillesmaak geloof ik....

BVD JS

Groetjes Juffrouw Suikerbuik
mijn taarten staan op http://www.juffrouwsuikerbuik.nl

4

Re: Vragen over boetseren...

Je kunt met veel boetseren, maar de paste-to-cover van Ballina is nou net de rolfondant waarmee dat niet zo'n strak plan is... Dat blijft zacht, hoeveel tylose je er ook doordoet en bij afdekken of in een bakje bewaren wordt dat inderdaad wat plakkerig.

Als je van Ballina de modellingpaste neemt, gaat het stukken beter, dat is er voor bedoeld. Of je kunt regalice of pettinice nemen, of MMF van regalice.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: Vragen over boetseren...

Hmmmmm, ik had al zo'n vermoeden!!!
Nou dan maar de Pettinice proberen de volgende keer dus...
Kun je die ook wel goed over de taart heen doen dan??

JS

Groetjes Juffrouw Suikerbuik
mijn taarten staan op http://www.juffrouwsuikerbuik.nl

Re: Vragen over boetseren...

Ik heb de fondant van baksels, doe er tylose en sinds kort ook trex doorheen en ik vind het prima werken.

Re: Vragen over boetseren...

trex erdoor om te boetseren?

JS

Groetjes Juffrouw Suikerbuik
mijn taarten staan op http://www.juffrouwsuikerbuik.nl

8

Re: Vragen over boetseren...

Ja hoor, Pettinice (= fondant van bakels ;)) is prima om mee te boetseren en ook om mee te bekleden.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

9

Re: Vragen over boetseren...

voor de stofjes: ik gebruik altijd een schort. mijn haren zitten tijdens het maken van een taart (gehele proces) strak en vast weg. handen wassen en afdrogen aan een sterke keukenrol (geen goedkope kwaliteit dus) nooit aan een hand- of theedoek. aanrecht schoongemaakt en daarna nog afgenomen met wederom een sterke keukenrol

kijk ook eens op www.brenniescakehouse.nl voor al mijn taarten, workshops en zelf gemaakte mallen welke ook te koop zijn.