1

Onderwerp: vraagje over biscuit

Heb een bakvorm 28 x 38 x5 cm.

Mijn biscuit is na het bakken 4 cm hoog.

per halve liter 1 ei
En per ei:  30 gram suiker, 25 gr bloem, 5 gr maïzena en een snufje zout.

Dat zijn dus 10 eieren, 250 gr bloem, 50 gr maïzena 300 gr suiker.

Ik heb er bakpapier in gedaan en toen nog eens ingevet,is dit misschien wat de fout is?

En ben begonnen met 10 min 150 graden, 10 min 170, en de rest 185 graden.


Eieren in warm water gelegd dan 10 min in de mixer dan gezeefd meel voorzichtig in geschept

Groet Birgitta

2

Re: vraagje over biscuit

Ik zou met 160 graden beginnen, dan naar 175 graden en dan 190 graden.

Bak papier hoger dan de rand maken dan wordt je biscuit ook hoger ( niet hoger vullen dan de rand van het bakblik zelf)

Neem aan dat je vraag is hoe je je biscuit hoger krijg?

Voor meer handige How to's, Sjablonen, Tips en Adviezen voor taarten !! Wordt lid van
http://bakingdreamcakes.hyves.nl/

3

Re: vraagje over biscuit

Sixy schreef:

Ik zou met 160 graden beginnen, dan naar 175 graden en dan 190 graden.

Bak papier hoger dan de rand maken dan wordt je biscuit ook hoger ( niet hoger vullen dan de rand van het bakblik zelf)

Neem aan dat je vraag is hoe je je biscuit hoger krijg?

Dus ik moet de volgende keer meer beslag maken?

Groet Birgitta

4

Re: vraagje over biscuit

Wel een hoop topics over deze biscuit ;) Misschien volgende vraag in hetzelfde topic?

Ik zou ook trapsgewijs bakken & grotere eieren nemen (die vraag had je in je andere topic niet beantwoord)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag