Onderwerp: Hoogte biscuit
Heb een bakvorm 28 x 38 x5 cm.
Mijn biscuit is na het bakken 4 cm hoog.
Is dit een normale hoogte?
Groet Birgitta
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Hoogte biscuit
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Heb een bakvorm 28 x 38 x5 cm.
Mijn biscuit is na het bakken 4 cm hoog.
Is dit een normale hoogte?
Groet Birgitta
Heb je de hoeveelheid van het beslag naar de inhoud van het bakblik aangepast? Ik vind hem nogal laag. Normaal is tussen de 6 en 8 cm.
Als je meer mix gebruikt dan wordt hij wel hoger. Ik denk dat er nu te weinig gebruikt is. (hoeveel had je gemaakt??)
per halve liter 1 ei
En per ei: 30 gram suiker, 25 gr bloem, 5 gr maïzena en een snufje zout.
Dat zijn dus 10 eieren, 250 gr bloem, 50 gr maïzena 300 gr suiker.
ik vind hem ook een beetje laag, bij mij komen ze toch altijd wel boven de rand uit.
Hoe lang heb je het ei gemixt? En welke maat ei? Ik heb sinds kort een nieuwe 'eierboer' en mijn eitjes waren altijd 55 gram p/s, deze komen niet boven de 50.
ik vind hem ook een beetje laag, bij mij komen ze toch altijd wel boven de rand uit.
per halve liter 1 ei
En per ei: 30 gram suiker, 25 gr bloem, 5 gr maïzena en een snufje zout.
Dat zijn dus 10 eieren, 250 gr bloem, 50 gr maïzena 300 gr suiker.
Ik heb er bakpapier in gedaan en toen nog eens ingevet,is dit misschien wat de fout is?
En ben begonnen met 10 min 150 graden, 10 min 170, en de rest 185 graden.
Eieren in warm water gelegd dan 10 min in de mixer dan gezeefd meel voorzichtig in geschept
Groet Birgitta
misschien een domme vraag kan ik het ook met zelfrijzend bakmeel
Ik denk dat dat het probleem is. Je moet 10 minuten mixen nadat je het meel hebt toegevoegd! Succes.
Nee hoor Thea, niet bij het gewone recept. Dan is het
Ow sorry dan zit ik er naast. Ik gebruik ook altijd de mix. Mijn excuses
Ik had eerder ook het probleem van lage biscuits. Maar de laatste tijd mix ik de maizena en het meel eerst door elkaar en dan voeg ik het pas toe, nu worden ze hoger.
Misschien is dat de truc, ik weet het niet zeker. Volgens mij zit er ook een deel geluk bij...
Ik had eerder ook het probleem van lage biscuits. Maar de laatste tijd mix ik de maizena en het meel eerst door elkaar en dan voeg ik het pas toe, nu worden ze hoger.
Misschien is dat de truc, ik weet het niet zeker. Volgens mij zit er ook een deel geluk bij...
Ik denk dat mijn fout was dat ik de mix er in een keer erin gooide.
Groet Birgitta
Ik heb gister een biscuit gebakken van 8 eieren en ik heb de eieren eerst heel lang geklutst zeker 20 minuten tot het echt een soort van merengue schuim was daarna voorzichtig het meel beetje bij beetje er door gespatelt en hij is echt heel hoog geworden. bijna 2 keer het bakblik. Je moet het meel er heel rustig door heen spatelen en absoluut niet mixen dan stort alles in en kan je het eigenlijk weggooien
Ik heb gister een biscuit gebakken van 8 eieren en ik heb de eieren eerst heel lang geklutst zeker 20 minuten tot het echt een soort van merengue schuim was daarna voorzichtig het meel beetje bij beetje er door gespatelt en hij is echt heel hoog geworden. bijna 2 keer het bakblik. Je moet het meel er heel rustig door heen spatelen en absoluut niet mixen dan stort alles in en kan je het eigenlijk weggooien
oke bedankt ga dit deze week uitproberen
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Hoogte biscuit
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.