1

Onderwerp: Appelvullingvraagje!

Leuk woord voor Scrabble! ;-)

To the point...

Ik wil voor morgen een taartje maken met als vulling, slagroom, monchou en stukjes verse appel met kaneel en suiker.

De stukjes appel blijven een nacht liggen in de suiker en kaneel.

De stukjes appel worden daardoor volgens mij wel ietsjes zachter, maar mag nog zachter.

Mijn vraag: appeltjes eerst even blancheren?

Ik hoor het wel!

LIefs,
Kim

Kim's Taartjes! Wat zullen we vandaag weer eens verzinnen om te kunnen bakken?

2 Laatst bewerkt door Carin (16-09-2008 20:14)

Re: Appelvullingvraagje!

Roerbakken!!!!! In bruine suiker!!!!!!! Jammmmmmmmmmmie :)

Wel h

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

3

Re: Appelvullingvraagje!

Dus...gewoon de wok...wat roomboter en bruine suiker en bakken maar?

Kim's Taartjes! Wat zullen we vandaag weer eens verzinnen om te kunnen bakken?

4

Re: Appelvullingvraagje!

De gedroogde appels uit de winkel en die even laten welen???

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

5

Re: Appelvullingvraagje!

Roerbakken in suiker goede tip, zal ik de volgende keer ook eens doen.


Had nog een tip gelezen. meestal als je een appeltaart aansnijd valt hij uit elkaar, twee eetlepels custard poeder er door roeren en hij zou steviger blijven bij het aansnijden.
Heb het zelf nog niet uitgeprobeerd.

Groet Birgitta

6

Re: Appelvullingvraagje!

Ik strooi op de bodem van appeltaart altijd een flinke lepel custart. Dit neemt het vocht op , waardoor het minder klef wordt.
ik weet ook dat er mensen zijn die de custard eerst door de vulling roeren. Werkt ook goed!

7

Re: Appelvullingvraagje!

om je vulling wat zachter te maken, kun je er ook wat vocht aan toe voegen, bv een lekker likeurtje, of boerenjongens heb je ook meteen rozijntjes als je dat lekker vindt, 
wat voor soort appels gebruik je?
En als ik het goed begrijp bak je hem niet? want dan heeft custard poeder nietzoveel zin volgens mij.
Ben heel benieuwd naar je recept ik maak altijd de standaard appeltaart, met monchou en slagroom lijkt me lekker!