1

Onderwerp: Weet iemand hoeveel ei/suiker?

Ga voor de eerste keer een taart bakken, lijkt wel een examen :-D
Vraag 1 : Heb een bakvorm van vijf liter.

Er Stond in de site de hoeveelheid biscuit ik er voor nodig heb.

Per halve liter 1 ei
En per ei:  30 gram suiker, 25 gr bloem, 5 gr maïzena en een snufje zout.

Dat zijn dus 10 eieren, 250 gr bloem, 50 gr maïzena 300 gr suiker.

Wat ik wel erg veel suiker vind.  Klopt dit ???


vraag 2 :Moet er in de deeg ook bakpoeder?

vraag 3:hoelang moet de taart in de oven?

2

Re: Weet iemand hoeveel ei/suiker?

pfff moeilijk examen.....:D

antwoord 1: ik eigenlijk wij (mijn vriend(ex bakker :D) en ik) vinden het een grote bakvorm 5 liter... ik ben maar ff de keuken ingedoken ik heb een bakvorm van 24 cm doorsnee daar gaat 2,5 liter in en ik gebruik daarvoor

250gr eieren dat zijn er 5
125gr suiker
125gr bloem

dus voor 5 liter 500 gr eieren dus 10 eieren
                       250 gr suiker
                       250 gr bloem

ik gebruik geen maizena......

antwoord 2 nee
antwoord 3 voor dat recept wat ik hierboven aan gaf een minuut of 25 a 30 maar dus voor de 5 liter zou ik een uurtje aanhouden maar dat moet je eigenlijk zelf aanvoelen... lastig he

veel succes ermee ik hoor of zie wel hoe het geworden is :D

groetjes Carolien   
www.cakepunt.nl

3

Re: Weet iemand hoeveel ei/suiker?

da's een hele grote vorm dus........ Echt goed gemeten?
maar je rekensom klopt wel!

vraag 2; inderdaad nee maar er moet wel een heating core/bloemnagel in je vorm denk ik met zo'n hoeveelheid.

vraag 3; 50-60 minuten

lekker duurt het langst!

4

Re: Weet iemand hoeveel ei/suiker?

Hoi,
Nee hoor, geen bakpoeder nodig.
En dat recept hou ik ook aan, en lukt goed, dus verhoudingen kloppen wel.
Maar wat een grote vorm is dat zeg!
Is de vorm groter dan 30 cm, dan adviseren ze om een bloemnagel in het midden van de taart te doen.
Heb je die niet, kan je ook een dikke spijker( in zilverfolie gewikkeld) in het midden in het beslag prikken. Zodat je de kop van de spijker dus nog ziet.
Dit zorgt ervoor dat de warmte beter verdeeld wordt.
En hoe lang in de oven? Ik denk ook wel een uurtje.

5

Re: Weet iemand hoeveel ei/suiker?

maar eerste taart? kan je dan niet beter eerst een kleiner taartje proberen?
Als die mislukt, is het nog niet zo erg.

6 Laatst bewerkt door birgitta (16-09-2008 22:09)

Re: Weet iemand hoeveel ei/suiker?

Het is een rechthoekige taartvorm 28 x 38 x 5 cm, en heb hem helemaal met water gevuld, en dat was 5 liter.