Hoi Ayelle,
Ik ben zelf ook net begonnen met bonbonnetjes maken, heb een "thuis" cursus online gevonden op de site van 'njoychocolate.nl Je kunt het beste "echte" chocolade gebruiken bijv. de callets van callebaut die in de hebshop worden verkocht...
Je kunt de chocolade in de magnetron of au bain marie opwarmen, dit moet tot 40/45 graden (let erop dat als je het in de magnetron doet dat je de chocolade smelt in meerdere keren 15 tot 20 seconden en daarna even roeren...)
Daarna moet je de chocolade laten afkoelen, witte chocolade kun je het beste verwerken tussen de 28 en 30 graden, melkchocolade tussen de 30 en 32 graden en pure chocolade tussen de 32 en 34 graden.
Giet je vormpje helemaal vol met de chocolade, dan tegen de vorm aan tikken om de luchtbellen te verwijderen. Dan boven een grote schaal alle chocolade er uit gieten zodat er een klein laagje achterblijft in je vorm. Laat dit op zijn kop op een bakpapiertje tien minuten rusten (dan wordt je chocolade wat harder zodat het vullen makkelijker gaat)
Na die tien minuten vul je je bonbons tot 2 mm onder de rand. (dit is echt heel lastig!) dan kijk je of de chocolade die je over hebt nog warm genoeg is, als niet weer even een beetje opwarmen. Dan kun je je bonbons gaan dichten, dit doe je dus door de chocolade over je vorm te gieten goed verdelen zodat alles echt dicht zit...en dan met een schraper over de vorm heen om de overtollige chocolade te verwijderen en de bonbons mooi glad te maken.
Laat je vorm nog even tien minuten buiten de koelkast staan (temperatuurverschil mag niet te veel zijn...) en zet ze dan voor 20 tot 30 minuten in de koelkast.
Daarna kun je ze uit de vorm tikken (zachtjes op zijn kop zetten en dan rustig tegen de vorm aantikken tot alle bonbons los zijn) en dan smullen maar!
Hoop dat je hier iets aan hebt, je kunt in ieder geval op de site van 'njoychocolate / thuisbonbonsmaken.nl wel redelijk wat tips nog vinden....
Groetjes,
Mandy