1 Laatst bewerkt door muis28 (12-09-2008 20:54)

Onderwerp: Peperkoek

500 gr zelfrijzendbakmeel
500 gr donker bruine basterdsuiker
6 theel koekkruiden
snuf zout
3 eieren
200 ml lauw water
3 eetl honing
half zakje rozijnen (kun je ook weglaten)

Alles in een kom doen en mengen.
In het originele recept gebuiken ze een  houden lepel met een gat erin, maar ik gebruik gewoon de mixer.

Over voorverwarmen op 160 graden
90 minuten (1,5 uur) bakken.

liefs Saskia
Elke dag is een cadeautjes, pak het uit.

2

Re: Peperkoek

Waarom heet het eigenlijk peperkoek??  Er komt geen peper in het recept voor!!!!:O
Of ben ik nu een muts?
Ik ken het verder niet!

3

Re: Peperkoek

In koekkruiden zit ook peper, is een verzameling van allerlei kruiden die de specifieke smaak geven aan de peperkoek en speculaas.

liefs Saskia
Elke dag is een cadeautjes, pak het uit.

4

Re: Peperkoek

Is dit nou de koek die ze altijd gebruiken voor koekhuisjes?