1

Onderwerp: Opmaak taartranden en platte taarten

Hoi,

Ik ben beginnende taartenbakster en ben erg fanatiek in het maken van verschillende taarten. Het ziet er wel netjes uit, maar ik moet nog veel oefenen.

Nu heb ik twee vragen...

Mijn taarten zijn best redelijk, maar ik kan maar niets moois vinden om de randen mee te maken. Als ik met marsepein werk, dan is de taart zelf wel bedekt, maar ik vind het ook altijd leuk om de randen mooi op te maken, maar ik krijg het maar niet voor elkaar. Hetzelfde geldt voor taarten die ik niet met marsepein opmaak, maar bijvoorbeeld met glazuur.

Heeft iemand tips?


En nog een tweede vraag....mijn taarten zijn allemaal vrij bol. Als ik dan op de site ga kijken, dan zie ik dat de meeste mensen van die mooie "platte" taarten hebben. Hoe krijgen jullie dat voor elkaar? Is het gewoon een kwestie van het bovenkapje van de taart afsnijden?????

Groejtes,



Nanda

Groetjes,
Nanda

2

Re: Opmaak taartranden en platte taarten

je moet je taart omdraaien de boven kant als onderkant gebruiken dan zak die bobbel wel weg het beste is gelijk uit de oven op de boven kant laten afkoelen
om randen te maken werk in soms met krimpers en een roller om randtje te snijden te koop in de web schop .
groetjes wilma

groetjess

3

Re: Opmaak taartranden en platte taarten

Dank je wel voor je antwoord Wilma. Het idee om de taart om te draaien, was nooit bij mij opgekomen. Ik ga het morgen meteen uitproberen. Die krimpers had ik inderdaad ook al gezien, maar aangezien ik al bijna 200,- euro heb uitgegeven aan taartspullen deze maand, wil ik het even rustig houden. Ik heb wel van die strips gekocht om randen te maken, maar kan er niet echt wijs uit hoe ik die nu moet gebruiken.

Enige tips???

En hoe zit het met toefjes slagroom. Als ik dat aan de zijkant van de taart doe, vallen ze eraf.

Groetjes,
Nanda

4

Re: Opmaak taartranden en platte taarten

Je kan daar royal icing voor gebruiken of botercreme met net wat meer suiker er in dan in de recepten van de website staan.

I love Crisco <3