1

Onderwerp: Maatvoering bakvormen

Het is me opgevallen dat de maat die aangegeven staat op diverse bakvormen een "buitenmaat" is. De taart zelf valt dus kleiner uit (soms bijna 2 cm.!).

Als je praat over een taart van 24 cm. doorsnede, is die dan daadwerkelijk dat formaat of is ie gebakken in een 24 cm.-vorm?

Hoe berekenen jullie dat?

Groetjes, Ria
"Le talent, ça n'existe pas, le talent, c'est avoir l'envie de faire quelque chose."

Re: Maatvoering bakvormen

ik heb mijn pannen eens nagemeten. Ik heb er meerdere van de hema en van patisse. Ze kloppen qua cm allemaal als ik de binnenmaat bereken. Alleen mijn kleintje van 12cm van patisse die blijkt dus 11,5 te zijn...

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: Maatvoering bakvormen

Bij mij gaat het om vormen van Patisse (zowel springvorm als vierkante vorm) en de springvormen van Blokker: allemaal een kleinere binnenmaat...

Groetjes, Ria
"Le talent, ça n'existe pas, le talent, c'est avoir l'envie de faire quelque chose."

4

Re: Maatvoering bakvormen

Nou, dan wordt je taart wel net wat hoger, ook wel positief toch?