Onderwerp: slagroom zakt in
Hallo,
Ik bak enorm veel taarten. Zowel de mooi gedecoreerde marsepeintaarten, maar ook appeltaart, monchou, bavarois etc.
Nu heb ik een probleem. Ik kan geen goede en stevige slagroom kloppen! De slagroom die ik in toefjes op een taart spuit, zakken na verloop van tijd in. Ik heb klop-fix al geprobeerd, maar hier ben ik totaal niet over tevreden. De buitenkant van de slagroom wordt hard en de binnenkant wordt weer vloeibaar. Daarbij komt nog dat de slagroom iets gelig kleurt.
Wie heeft een goede tip om slagroom te kloppen. De slagroom die mij nog het "beste" bevalt zijn de proffesionele slagroom van Kampina of zo. Deze zijn pas vanaf 1 liter te koop bij de groothandel, zoals de Makro en Sligro. Maar voor het decoreren van 1 taart wordt het een dure bussines (fles kost ongeveer 3,5 euro en is geopend maar 4 dagen houdbaar in de koelkast). Heeft iemand een goed alternatief, die in de gewone supermarkt verkrijgbaar is?
Graag hoor ik van je.
MVG Janneke