Onderwerp: Paar vraagjges over rauw eigeel eiwit
In het recept 'chipolata' op het forum staat het volgende:
Hak de bigarreaux in stukjes.
Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water.
Splits het ei.
Roer de dooier met 1 el suiker, vanillesuiker en 1 el melk door elkaar.
Breng de rest van de melk aan de kook.
Roer 2 el hete melk bij het dooiermengsel en schenk dit bij de kokende melk. Goed roeren.
Salmonella-technisch gezien gebruik ik liever geen eidooier, maar ik heb nergens een vervanger kunnen vinden.. Of hoef ik er in dit recept niet zo bang voor te zijn omdat het verwarmd wordt? En zo nee, hoe kan ik het zelf pasteuriseren? (ik heb een voedselthermometer) Ik heb nl. geen gelegenheid meer om naar de supermarkt te gaan..
Verder moet ik in het recept het gesplitste eiwit stijfkloppen. Ik heb eiwitpoeder. Hoeveel poeder staat gelijk aan 1 eiwit?
Sorry voor de vragen..!