1

Onderwerp: petit fours vraagje er over

Mijn vader is in oktober 40 jaar bij de zaak. Hij geeft dan een feestje voor collega's in een zaaltje met een hapjes buffet. Bij de koffie zouden ze dan soesjes serveren.
Toen ik dat hoorde heb ik ze er maar even aan herinnert dat docherlief een nieuwe hobby heeft die ze graag uit wil oefenen.
Nu ga ik dus voor ongveer 50 personen petit fours maken. Alleen de bovenkant bedekt met marsepein, anders worden ze wel erg machtig.
Mijn vraag is nu hoe kan ik de bodem het beste bakken. Ik heb laatst wel 2 bakblikken bij de aldi gekocht van 20 bij 30 geloof ik en van 5 cm hoog maar dat is denk ik de te laag om 2 mooie lagen te maken.
Dus mijn vraag is eingelijk waar kan ik ze het beste bakken en zou het gaan als ik de bakblikken verhoog met een randje bakpapier?
En hoe krijg ik als de taat af is de taart mooi gesneden zonder dat ik van die scheve torentjes krijg en de marsepein helemaal ingedeukt is.
Ik heb hier al wel van die hele mooie gezien maar kan ze niet meer terug vinden.
Ik hoop dat iemand met hier kan helpen.
Ohja de taarten gaan bekleed en al de vriezer in omdat ik pas de dag van het feest thuis kom van vakantie.

Groetjes Inge

2

Re: petit fours vraagje er over

Ik heb nog nooit petit fours gemaakt, maar ik zou denken dat een bodem van 5cm wel hoog genoeg is, toch?! Als je er nog vulling tussen doet worden ze ook al hoger, en als ze te hoog worden vallen ze snel om. Een randje bakpapier kan natuurlijk altijd, maar volgens mij is 5cm ook al heel wat! Over het snijden weet ik ook niet zoveel, ik hoop dat iemand anders met ervaring je dat kan vertellen! :) Succes ermee!

3

Re: petit fours vraagje er over

oh ik heb net gemeten hij is 4 cm hoog de vorm.

4 Laatst bewerkt door slagroomtoefje (15-08-2008 12:13)

Re: petit fours vraagje er over

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … php?id=536

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … hp?id=8616

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … php?id=315

ik heb deze links gevonden, staan hier en daar wat tips in. Misschien heb je er wat aan, succes

Chocolate comes from cocoa, which is a tree. That makes it a plant. Therefor chocolate is salade.

5

Re: petit fours vraagje er over

Ik heb gewoon een cake gekocht en het daarvan gemaakt. Ik heb overigens wel alle kanten bekleed. Maar dit is wel een klus.

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

6

Re: petit fours vraagje er over

Zijn er misschien nog mensen die weten of 4 cm hoog genoeg is voor petit fours en of ik dan met 1 of 2 lagen moet vullen.
En heeft iemand nog tips over hoe ik ze het mooiste kan snijden.

Al vast bedankt

Groetjes Inge

7

Re: petit fours vraagje er over

IngeT schreef:

Zijn er misschien nog mensen die weten of 4 cm hoog genoeg is voor petit fours en of ik dan met 1 of 2 lagen moet vullen.
En heeft iemand nog tips over hoe ik ze het mooiste kan snijden.

Al vast bedankt

Groetjes Inge

hoi inge

ik heb zelf laatst petit fours gemaakt en mijn bakblik is 3cm hoog.
heb deze dus twee keer gebakken en de lagen op elkaar gelegd met botercreme er tussen.
de petit fours waren toen best wel hoog dus het ligt eraan hoe groot jij  ze wilt hebben.
als je je beschuit makkelijk doormidden kan snijden zou ik dat doen.
en dan met 1 laag vullen anders heb je sneller kans dat je vulling eruit loopt.
ik had ze 5 bij 5 cm gemaakt maar de volgende keer doe ik ze toch wat kleiner,vielen behoorlijk groot uit.
en wat betreft het snijden ik had eerst repen gesneden van het bischuit en daarna in de marsepein gerold zodat het aan driekanten bedekt was.
en daarna met een goed warm mes gesneden,dat ging erg goed.
wel heb ik er een liniaal bijgehouden zoadat ze allemaal een beetje dezelfde maat hadden.
hoop dat het allemaal een beetje duidelijk overkomt en dat je er wat aan hebt.

groetjes

kijk ook op www.mijnalbum.nl/Album=784KJKH8
groetjes van miranda.

8

Re: petit fours vraagje er over

En had je de taart koud gezet toen je het ging snijden of gewoon op kamer temperatuur?

9

Re: petit fours vraagje er over

gewoon op kamertempratuur.
had wel gelezen dat het koud beter ging maar ik vond het zo ook goed gaan.

kijk ook op www.mijnalbum.nl/Album=784KJKH8
groetjes van miranda.

10

Re: petit fours vraagje er over

Bedankt voor de tips dames, nu heb ik nog een vraagje.
Kan ik een kapsel bakken, die invriezen en dan ontdooien decoreren en dan weer in vriezen?

groetjes Inge