1

Onderwerp: Aardbeienmousse

Ik wil de aardbeienmousse maken maar ik heb een aantal vraagjes die jullie hopelijk kunnen beantwoorden.
Hoe kan ik de limoen het beste uitpersen? Gewoon met een citruspers ofzo?

Er staat de geweekte gelatineblaadjes vermengen met de aardbeien. Moet ik die blaadjes in warm water weken?

En er staat slagroom heel stijf kloppen, nu moet ik eerlijk bekennen dat ik nog nooit zelf slagroom heb gemaakt (ben 18 jaar en dus nog niet echt lang bezig in de keuken) doe je dat heel stijf kloppen gewoon door heel lang met de mixer te mixen of anders?

Excuse me voor het vragenvuur, maar toch alvast hartelijk bedankt!

2

Re: Aardbeienmousse

Limoen doormidden snijden en uitdrukken met de hand.

Gelatine blaadjes verwerken zoals op verpakking staat, meestal inweken in koud water en dan met warm water.

En slagroom stijf kloppen gewoon met de mixer.

3 Laatst bewerkt door Winnietje3 (08-08-2008 13:10)

Re: Aardbeienmousse

Dankjewel:D
Ik hoop dat het gaat lukken!

ps. Ik neem aan in dit geval geen suiker bij de slagroom?

4

Re: Aardbeienmousse

Ik heb altijd geleerd dat slagroom stijf genoeg is als je er met een mes een streep in kunt zetten en dat die streep dan blijft zitten, zeg maar. :)

5

Re: Aardbeienmousse

Winnietje3 schreef:

Dankjewel:D
Ik hoop dat het gaat lukken!

ps. Ik neem aan in dit geval geen suiker bij de slagroom?

De aardbeien met suiker zijn zoet genoeg, dus bij de slagroom geen extra suiker doen!!

'If you can dream it, you can do it' (Walt Disney)

6

Re: Aardbeienmousse

Niet te stijf kloppen hoor, de slagroom want dan krijg je boter.
Gelatine in koud water laten weken , uitknijpen en dan in een klein beetje warme vloeistof oplossen (water of bv de limoensap opwarmen)
Succes!