1

Onderwerp: taart zonder eigeel -recept-?

Ik heb net de vraag gekregen of ik ook taart kan maken zonder eigeel... nu heb ik met de zoekfunctie al een topic gevonden die daar over ging en het is dus mogelijk, maar er staat geen recept bij en ook geen ervaring met eigeel-vrije taart.

heeft er iemand ervaring mee?? Of heeft iemand toevallig het recept bij de hand. Het stond geloof ik in een boek met 'weddingcakes'.

alvast bedankt

groetjes Crystal
Mijn taarten zien? -->Crystal's creaties

2

Re: taart zonder eigeel -recept-?

Onderstaand recept gebruik ik voor mijn twee dochters,
die geen kippe-ei mogen hebben.
ik laat de vanillesuiker en custard ook weg ivm allergie..
hopelijk heb je hier wat aan?!

Het is geen biscuit, meer als cake en met citroenrasp wordt het wat frisser...
De taart wordt best compact omdat de eieren normaal gesproken natuurlijk voor luchtigheid zorgen, maar de smaak is best te doen...mijn kinderen hebben nog nooit andere gegeten en vinden deze lekker..!


Cake zonder eieren

225 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram custardpoeder
merg uit 1 vanillestokje of 2 zakjes vanillesuiker
225 gram witte basterdsuiker
225 gram boter
1 dl. melk
snuf zout


Doe (gezeefd) bakmeel met custardpoeder, vanille(suiker) zout en basterdsuiker, in de mengkom van de keukenmachine en laat even draaien.
Smelt de boter en klop de melk erdoor, laat de machine langzaam draaien en voeg dit mengsel toe aan het mengsel in de keukenmachine, laat draaien tot alles goed gemengd is.
Doe het beslag over in een ingevette cakevorm en bak de cake ca. 5 kwartier in een oven van 170°C.

Variatie's hierop:

Laat 1 zakje vanillesuiker en de custardpoeder weg, het is zoet genoeg!
Verhoog het zelfrijzend bakmeel naar 300 gram als je de custardpoeder en 1 zakje vanillesuiker weglaat!
Vervang de melk door Spa Rood, vanwege de 'bubbels' wordt het luchtiger!
De melk kan ook vervangen worden bij een koemelkallergie door sojamelk, rijstemelk of Opvolgmelk voor kleine kinderen, zoals Nutramigen.
Gebruik het voor kleine cakjes...pas dan wel de baktijd aan, om de 10 min even 'prikken'!
Voeg stukjes appel toe voor appelcake,
en rozijntjes/appel/kaneel voor 'appeltaart'...enzovoort!!

Succes!

3

Re: taart zonder eigeel -recept-?

Misschien is dit wat?

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=20820

Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: taart zonder eigeel -recept-?

Yesssssss het is gelukt!!! Ik heb geloof ik wel een stuk of 4, misschien wel 5 kapsels gebakken.... maar ze stortten steeds in of waren ronduit niet te eten.
Nu heb ik mijn eigen recept geprobeerd en het is gelukt!!
Gewoon met eiwitten en de biscuitmix van de shop. Ik heb het eigeel vervangen door per eigeel 1 eetlepel bloem en 1 eetlepel melk toe te voegen.
Hij is wat compacter als normale biscuit en ietsje kleffer, maar wel met ongeveer dezelfde smaak als een normaal kapsel en bijna even luchtig!

groetjes Crystal
Mijn taarten zien? -->Crystal's creaties