Onderstaand recept gebruik ik voor mijn twee dochters,
die geen kippe-ei mogen hebben.
ik laat de vanillesuiker en custard ook weg ivm allergie..
hopelijk heb je hier wat aan?!
Het is geen biscuit, meer als cake en met citroenrasp wordt het wat frisser...
De taart wordt best compact omdat de eieren normaal gesproken natuurlijk voor luchtigheid zorgen, maar de smaak is best te doen...mijn kinderen hebben nog nooit andere gegeten en vinden deze lekker..!
Cake zonder eieren
225 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram custardpoeder
merg uit 1 vanillestokje of 2 zakjes vanillesuiker
225 gram witte basterdsuiker
225 gram boter
1 dl. melk
snuf zout
Doe (gezeefd) bakmeel met custardpoeder, vanille(suiker) zout en basterdsuiker, in de mengkom van de keukenmachine en laat even draaien.
Smelt de boter en klop de melk erdoor, laat de machine langzaam draaien en voeg dit mengsel toe aan het mengsel in de keukenmachine, laat draaien tot alles goed gemengd is.
Doe het beslag over in een ingevette cakevorm en bak de cake ca. 5 kwartier in een oven van 170°C.
Variatie's hierop:
Laat 1 zakje vanillesuiker en de custardpoeder weg, het is zoet genoeg!
Verhoog het zelfrijzend bakmeel naar 300 gram als je de custardpoeder en 1 zakje vanillesuiker weglaat!
Vervang de melk door Spa Rood, vanwege de 'bubbels' wordt het luchtiger!
De melk kan ook vervangen worden bij een koemelkallergie door sojamelk, rijstemelk of Opvolgmelk voor kleine kinderen, zoals Nutramigen.
Gebruik het voor kleine cakjes...pas dan wel de baktijd aan, om de 10 min even 'prikken'!
Voeg stukjes appel toe voor appelcake,
en rozijntjes/appel/kaneel voor 'appeltaart'...enzovoort!!
Succes!