1

Onderwerp: Marsepein of Fondant?

Wat vinden jullie fijner, Marsepein of Fondant? Ik wil producten gaan bestellen, maar weet niet welke.

benthe

2

Re: Marsepein of Fondant?

als je even met de zoekfunctie zoekt dan vind je genoeg topic's erover,
en je krijgt net zoveel meningen...!

Dus gewoon een keuze maken en uitproberen!

ik ga voor de fondant of marsmallowfondant omdat mijn dochters allergisch zijn voor noten- amandel in dit geval met de marsepein...

Nogmaals...iedereen zal haar keuze geven,
maar het is echt helemaal aan jou!

3

Re: Marsepein of Fondant?

Ik vind marsepein het lekkerst, fondant het fijnst werken en MMF is het goedkoopst. Heb dus alles in huis, ligt er ook maar net aan voor wie het taartje is en wat die persoon het lekkerst vind.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

4

Re: Marsepein of Fondant?

Ligt eraan wie je het vraagt. Ik zweer bij fondant, Carin bij marsepein en daar kunnen we veel en vaak over bekvechten. :lol:

Probeer ze alletwee eens uit zou ik zeggen.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: Marsepein of Fondant?

Hoi,

Ik vind marsepein prettiger om te werken, maar fondant is weer lekkerder!
Ik vind fondant sneller scheuren dan marsepein, maar ja wie ben ik??

Re: Marsepein of Fondant?

Ik vind fondant echt niet lekker en marsepein weer wel.
Heb nu 2 taartjes bekleed en vond het met marsepein veel makkelijker gaan.

7 Laatst bewerkt door madachlu (18-07-2008 08:16)

Re: Marsepein of Fondant?

ik ga ook voor de marsepein :Y

taartige groetjes, Elma en Danielle
www.taartencompany.nl

8

Re: Marsepein of Fondant?

Inderdaad al veel topics over geweest maar ik antwoord je toch. Ik ben van de marsepein, vind het lekker, lekker werken en krijg alleen maar lovende woorden over mijn taarten. Fondant, vind het niet om de eten, mijn kinderen gaan er van kokhalzen, maar vind het prachtig staan om een taart, kleuren zijn zachter, zeker voor pasteltinten, maar vind het een crime om mee te werken.

Ik zou zeggen, allebei een keer proberen en je eigen mening vormen, want van hier krijg je verschillende meningen!

Op zoek naar leuke hebbedingetjes, kijk eens op mijn site! Cakes by Bien heeft ook een FB pagina, zo ben je altijd op de hoogte!

9

Re: Marsepein of Fondant?

Rolfondant vind ik lekkerder, fijner werken en mooier, hoewel dat allemaal wel afhangt van welke rolfondant je gebruikt. Er zijn ondertussen zoveel merken en soorten... Marsepein werk wel makkelijker omdat het stugger is en minder rekt. Ik werk zelf het liefst met fondant, mooier resultaat, maar tijdens mijn workshops laat ik vnl. marsepein gebruiken.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

10

Re: Marsepein of Fondant?

Ik ga zeker voor de marsepein.. Veel lekkerder en fijner werken. Fondant wordt sneller hard en scheurt sneller en vind de geur en smaak niet lekker!

11

Re: Marsepein of Fondant?

Ik gebruik de ene keer marsepein en de andere keer fondant om een taart te bekleden,
ze vinden het hier allemaal even lekker ( als het maar zoet is :D),

Voor een taart te bekleden vindt ik fondant iets mooier, vaak wel iets lastiger qua gebruik, het is iets 'slapper' dan marsepein.

Maar als je een plaatje wilt puzzelen dan is fondant een crime ( vind ik dan) daar gebruik ik altijd marsepein voor, behalve witte gedeeltes dat is dan wel weer fondant.

Gr Martine

Gr. Martine, Mijn taarten zie je op    klik-hier-maar         of-hier

12

Re: Marsepein of Fondant?

Fondant! Ben vooral fan van mmf.

Groetjes Renske

13

Re: Marsepein of Fondant?

Ik ben juist van de combinatie, voor het bekleden van bruidstaarten staat het juist weer mooi om die gebroken witte kleur van Marsepein te nemen voor de bekleding, en de Fondant voor roosjes, zwaantjes en vlinders.

En als niets anders werkt, glazuren we het met chocolade...

14

Re: Marsepein of Fondant?

Pooh schreef:

Ik zweer bij fondant, Carin bij marsepein en daar kunnen we veel en vaak over bekvechten. :lol:

:Y :lol:

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

15

Re: Marsepein of Fondant?

De enige manier is: allebei bestellen en uitproberen.

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

Re: Marsepein of Fondant?

Ik bekleed ook altijd met marsepein. Ik gebruik wel fondant om bloemetjes en zo uit te steken, maar niet voor de bekleding.

Groetjes Miranda

17 Laatst bewerkt door deysi (18-07-2008 14:09)

Re: Marsepein of Fondant?

Dit topic vroeg ik me een tijdje geleden ook al af. Toen heb ik uit de antwoorden begrepen dat je fondant en marsepein ook kunt mixen tot een geheel. Maar hier lees ik er niets over, heb ik het destijds verkeerd begrepen en ben ik nu mijn taartklantjes aan het vergiftigen :O?

18

Re: Marsepein of Fondant?

dan ben je echt een keukenheks!!! whahahaha!!

Nou ik heb ook vaak zat fondant en marsepein lopen mengen, en ook op workshop bij Inge, dus ik denk dat er niets mis mee is ;) anders had ze er vast wel wat van gezegd!

19

Re: Marsepein of Fondant?

:D Nee je hoeft je inderdaad geen zorgen te maken hoor Deysi, wat jij maakt noemen we hier 'marsefond' en daarmee combineer je de eigenschappen van marsepein en fondant.  Je klantjes zullen dat zonder problemen overleven hoor ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag