Onderwerp: chocolade-vraag
Hoi,
ik moet/mag tegen zaterdag een taart maken voor een vriendin die 30 wordt.
Het is voor +/- 30 personen en er is gezegd dat ze veel van chocolade houdt.
Ik wou weten wat jullie van het volgende denken:
een stapeltaart (onderste 23 cm, bovenste 16 cm)
onderste word chocoladetaart gevuld met hemelse modder, bovenste gewone biscuit gevuld met hemelse modder (eventueel nog een krokant laagje chocolade ertussen)
beide worden overgoten met chocolade-ganache (weet nog niet of het allebei pure wordt of toch maar 1 witte) en versierd met chocolade blaadjes, haar naam en leeftijd uit chocolade uitgestoken op de zijkanten.
Nu is mijn vraag: is dit voldoende voor 30 personen en is het niet teveel chocolade? Zo ja waardoor kan ik wat dan vervangen?
Oh ja, hoe maak ik het beste die krokante laag chocolade? (gewoon gesmolten chocolade op de laag gieten?) en hoe krijgen jullie die kapsels toch zo hoog? Bij mij komen ze nooit boven de rand van mijn springvorm uit.
Bedankt Inge