Onderwerp: eerste taart gemaakt.
Hoi,
Ik heb net mijn eerste taart gemaakt.
Nog niet zo goed gelukt.
Bij het biscuit ging het al fout, ik mixte 10 minuten met de bloem er al in.
Dus werd hij maar 2 cm. hoog. Snel nog eens geprobeerd, en gelukkig, veel beter.
Nu had ik zelf banketbakkersroom gemaakt, die was iets te stevig.
Toen de botercreme, maar die bleef ondanks de koelkast dik vloeibaar, Toch maar mee afgestreken. Helaas iets te veel citroen erbij. Te zurig.
Ook proef je sterk de kristalsuikerkorreltjes in de botercreme. Hoe kan je dat voorkomen?
Voor de toplaag had ik 3 repen witte, en een half reepje melk chocola, met 200 ml slagroom.
Erg zoet. Misschien verkeerde repen?
Omdat ik nog geen kleuren in huis hebt, heb ik dus lichtbruine ganache gebruikt, daarop een rondje marsmellowfondant, en dan versierd met roosjes, die lukte wel heel goed. Ook de letters lukte aardig.
Maar de marsmellowfondant was erg droog.
Uiteindelijk zag hij er aardig uit, maar smaakte droog en erg zoet.
Helaas weet ik nog niet hoe ik een foto erbij kan zetten, dus komt later.
Hebben jullie nog tips voor me?
Groetjes Corina