Re: Cupcakes..... wie heeft de gouden tip?
Ik doe ze altijd in de muffinvorm (van 12)
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Cupcakes..... wie heeft de gouden tip?
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ik doe ze altijd in de muffinvorm (van 12)
Ik bak cupcakes op 185 (hete lucht oven). De mini's 12 minuten, de grote iets langer.
Het lijkt heel wat, maar het is merendeel lucht
.
Gebakken lucht dus
(komt daar de uitdrukking vandaan?)
Bien,Het recept van Lara M gebruiken de bananencupcakes zijn echt heerlijk en met baking soda rijzen ze mooi en worden van boven mooi plat, tenmiste bij mij dan.
Ik bak cupcakes alleen nog maar met soezie cakemix. Ik moet eerlijk zeggen dat ik die van de webshop ietsje lekkerder van smaak vind, maar bij de soeziemix "krimpen"de cakes niet. Ze blijven heel mooi van vorm als ze afgekoeld zijn. Ik schep het er gewoon met een lepel in, laat de oven op 1 temp. staan, en heb prachtige cakes!
Nou zal ik me er dan ook nog maar eens even mee bemoeien
Je oven goed voorverwarmen!!!! En echt maar slechts 1 blik per x.
Wat ik met de Nigella mix doe tegenwoordig, is ipv 125 gr van alles 130 gr van alles heb je iets meer om je 12 caisses te vullen. Dit doe ik alleen als ik er maar 12 bak en worden het er dus altijd 14. Gewoon om reserve te hebben en om mijn man te verblijden. Dit heeft overigens niets met het mislukken van de cupcakes te maken en ik dwaal dus een beetje af .... Sorry
Volgens mij kunnen 2 blikken wel als je hete lucht gebruikt. Bij mij gaat dat nl altijd goed. Bij een gewone oven hou je natuurlijk een "koele" luchtlaag over tussen je blikken. (En mijn blokkerbol mislukt bij OPlopende temp (en een bloemnagel onderin) nooit. Haha, om het lekker simpel te houden )
Groetjes,
Mirjam
Nou zal ik me er dan ook nog maar eens even mee bemoeien
![]()
Je oven goed voorverwarmen!!!! En echt maar slechts 1 blik per x.
Wat ik met de Nigella mix doe tegenwoordig, is ipv 125 gr van alles 130 gr van alles heb je iets meer om je 12 caisses te vullen. Dit doe ik alleen als ik er maar 12 bak en worden het er dus altijd 14. Gewoon om reserve te hebben en om mijn man te verblijden. Dit heeft overigens niets met het mislukken van de cupcakes te maken en ik dwaal dus een beetje af.... Sorry
Dat vind ik nou nog eens een goeie tip. Met het recept krijg ik niet meer dan 11 cctjes en als ik er 12 van maak staan ze ontzettend laag. Laatste 2x dat ik heb gebakken en zo laag dus lieten mijn zijkanten los. Nou is misschien dat probleem opgelost.............loslatende zijkanten.
Iemand daar nog een gouden tip over????????????
gggggggggggggggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr loslatende zijkanten, praat me er niet over.
Ooit eens voor een grote workshopdag bij Miss Etam 120 van de krengen gebakken en lieten 1 voor 1 los.
ALs ik nu cupcakes moet hebben dan heb ik mijn eigen bakker.Marianne
Ik heb de hoop opgegeven.
marlies schreef:Nou zal ik me er dan ook nog maar eens even mee bemoeien
![]()
Je oven goed voorverwarmen!!!! En echt maar slechts 1 blik per x.
Wat ik met de Nigella mix doe tegenwoordig, is ipv 125 gr van alles 130 gr van alles heb je iets meer om je 12 caisses te vullen. Dit doe ik alleen als ik er maar 12 bak en worden het er dus altijd 14. Gewoon om reserve te hebben en om mijn man te verblijden. Dit heeft overigens niets met het mislukken van de cupcakes te maken en ik dwaal dus een beetje af.... Sorry
Dat vind ik nou nog eens een goeie tip. Met het recept krijg ik niet meer dan 11 cctjes en als ik er 12 van maak staan ze ontzettend laag. Laatste 2x dat ik heb gebakken en zo laag dus lieten mijn zijkanten los. Nou is misschien dat probleem opgelost.............loslatende zijkanten.
Iemand daar nog een gouden tip over????????????
Op hogere temperatuur bakken 185 graden in de conventionele oven en 1 blik per keer gaat bij mijn super enkel keertje laat er 1 los...
Marlies jij bent de koningin van de cupcakes. Hoeveel beslag doe je in je cups. Gaat het te ver om er eens 1 te wegen? En een mini?
Ja jij zal het wel op gevoel doen zo langzamerhand maar mijn CC's wijken nogal eens af
Mijn Nigella CC's waren een beetje droog. Zal dat aan het beslag liggen of te lang in de oven?
Tjemig valt eigenlijk niet mee he om een goede CC te bakken!
Ik heb gisteren cc's gebakken in de cupjes van PME (nu nog alleen in het wit en zilver) en ik ben helemaal in mijn nopjes!! Mooie, stevige cupjes die niet loslaten! (gebakken op 180 graden, hete lucht en zoals Marlies als zei: 1 tray tegelijkertijd. ) (heb nu zo'n 150 stuks voor me staan die ik mag gaan decoreren voor morgen. :-D)
Heeft het laten afkoelen er misschien ook iets mee te maken? Bv....gelijk op een koele plaats zetten of gewoon op kamertemp??? En misschien de cups wat meer vullen zodat ze wat hoger komen..........net over de rand <---bevorderlijk voor het vastplakken???
Ik bak ze nl altijd op 185 graden maar wel es 2 trays tegelijk. Dat wordt nu gelijk 1 vanzellufff
Marlies jij bent de koningin van de cupcakes. Hoeveel beslag doe je in je cups. Gaat het te ver om er eens 1 te wegen? En een mini?
Ja jij zal het wel op gevoel doen zo langzamerhand maar mijn CC's wijken nogal eens af
Mijn Nigella CC's waren een beetje droog. Zal dat aan het beslag liggen of te lang in de oven?
Tjemig valt eigenlijk niet mee he om een goede CC te bakken!
Zo ziet het eruit als ik ze vul en als ze net gebakken zijn... zal er morgen eens 1 wegen...
petrabennes schreef:Marlies jij bent de koningin van de cupcakes. Hoeveel beslag doe je in je cups. Gaat het te ver om er eens 1 te wegen? En een mini?
Ja jij zal het wel op gevoel doen zo langzamerhand maar mijn CC's wijken nogal eens af
Mijn Nigella CC's waren een beetje droog. Zal dat aan het beslag liggen of te lang in de oven?
Tjemig valt eigenlijk niet mee he om een goede CC te bakken!Zo ziet het eruit als ik ze vul en als ze net gebakken zijn... zal er morgen eens 1 wegen...
Dank je dank je! Ik zie nu al dat jij er minder beslag in doet...ummmmm ik ben benieuwd! Geen wonder dat ik nooit de hoeveelheid cupcakes uit een recept haal zoals opeggeven.
Ik ben benieuwd!
Heb er een aantal even gewogen, maar dat verschilt nogal... Het ligt tussen 33 en de 40 gram. Inclusief een Dr. Oetker papiertje.
Van de week eens proberen! Hou ik gewoon een mooi gemiddelde aan van 36! Zolang het nog niet op gevoel gaat is het best handig om van DE CC specialiste te "leren"
Bedankt Marlies!
Ik heb gisteren cc's gebakken in de cupjes van PME (nu nog alleen in het wit en zilver)
Wie of wat is PME?? Of is dit echt een maandagochtendvraagje, zit te denken maar kan niets bedenken wat het zou kunnen zijn .
Ik maak ze ook altijd van Nigella en doe net als Marlies net even meer beslag aanmaken (geloof zelfs 150 van alles). Vind het recept voor 12 net iets te weinig. En je moet natuurlijk zelf ook proeven, minstens 2x
Ik vul ze wel iets meer dan Marlies, zeker voor eigen gebruik want ik vind die knapperige korst zo lekker
.
En ik moet zeggen dat ik eigenlijk nooit last heb van loslatende papiertjes (afkloppen).
Doe niets anders dan alle andere cc baksters:
Op vaste temperatuur bakken (180) en 12-15 minuten.
Daarna gewoon op aanrecht laten afkoelen.
Papiertjes wisselend van hema, xenos en laatst dr oetker. Hoewel ik die van hema fijnst vind en misschien zit het daarin.
Dr oetker zijn wat dikker, ideaal voor het vullen viel mij op.
Hema is iets dunner maar..... wellicht hechten ze daardoor beter aan beslag.
Zou dat het kunnen zijn???
Van de week eens proberen! Hou ik gewoon een mooi gemiddelde aan van 36! Zolang het nog niet op gevoel gaat is het best handig om van DE CC specialiste te "leren"
Bedankt Marlies!
ik bloos ervan.... Laat je het even weten hoe het is gegaan??
Nu we toch op-zoek-naar-de-perfecte-cupcake doen, vroeg ik me het volgende af.
Gisteren bij Illy had een een muffin op.
Die zitten in van die andere papiertjes, weet je met zo'n randje en dan zo'n bol erboven uitgerezen.
Vraag1: waar zijn die papiertjes te koop:
Vraag2: qua smaak zijn ze anders dan de CC van Nigella, wat smeuiger, vaster, kruimelt anders, gewoon ook erg lekker. Wat zou daar het recept van kunnen zijn? Andere verhoudingen? Of totaal ander recept?
Nathalie schreef:Ik heb gisteren cc's gebakken in de cupjes van PME (nu nog alleen in het wit en zilver)
Wie of wat is PME?? Of is dit echt een maandagochtendvraagje, zit te denken maar kan niets bedenken wat het zou kunnen zijn
.
PME is een merk van taartdecoratie producten uit Engeland. De Hebshop heeft er ondertussen ook al heel veel van in het assortiment. De cupjes zijn vrij nieuw en ik vind ze fijner dan die van Wilton.
Het is geen maandagochtendvraagje hoor.
muffins worden traditioneel eigenlijk gemaakt van olie, dus er zit wel een verschil in.
ik heb trouwens altijd die bergen er boven op gehad. ik kan nog eens proberen om de temperatuur juist wat lager te zetten want uiteindelijk werkte dat ook voor mijn bisquit.
die tip van er een glazen snijplank boven op leggen gebruik ik nu altijd maar, aan het begin moest ik er om lachen, maar het werkt wel.
Wat leuk dat een oud topic weer naar boven komt, zag ineens mijn naam in het rijtje staan. Gebruik inmiddels de mix van de webshop, voer de temperatuur op en nu gaat het perfect.
Thx Nathalie over de tip van PME, vind de cups van Wilton geweldig om te zien, maar drama om te gebruiken, mooi decor, maar na het bakken niets meer van te zien, hoe gaat dat met die van PME?
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Cupcakes..... wie heeft de gouden tip?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.