1

Onderwerp: Alle taarten worden bol.....

Ik heb bijna altijd dat alle taartjes van de bovenkant bol worden en niet mooi plat.
Waar kan dat aan liggen??

2

Re: Alle taarten worden bol.....

Heb ik ook aaaaltijd last van. Ze rijzen altijd enorm, kuiltje in het midden zou moeten werken maar werkt ook niet altijd even goed...
Na het bakken gelijk uit de vorm op zijn kop op de taartbodem, en rustig laten afkoelen en zakken... Dan heb je iig een platte bovenkant, En onderaan werk ik het meestal gladjes af met een sierrandje... zie je er nix meer van...
Andere tips zijn ook welkom bij mij hoor?

Mmm das pas lekker!

3 Laatst bewerkt door FunLovin (03-07-2008 19:40)

Re: Alle taarten worden bol.....

bij mij zijn de taarten ook altijd erg bol, maar ik draai de taart altijd om, dus de onderkant word mijn mooie rechte strakke bovenkant om te bekleden.

Kom eens een kijkje nemen in onze winkel in Tilburg, 95m2 taartplezier!

4

Re: Alle taarten worden bol.....

De temperatuur tijdens het bakken op laten lopen met 15 minuten.
Beginnen met 150 graden en zo langzaam omhoog.

Deze tip heb ik hier ergens vandaan gehaald toen ik met hetzelfde probleem zat, nu bak ik ook mooie rechte taarten en hoef niet meer zoveel kapsel weg te gooien.

liefs Saskia
Elke dag is een cadeautjes, pak het uit.

5

Re: Alle taarten worden bol.....

Of even een plank erbovenop als ze uit de over komen , helpt ook goed  =D

Je hart fluitsert, luister goed!

6

Re: Alle taarten worden bol.....

bovenkant wordt onderkant toch?
ff storten op gelijke ondergrond

in mijn geval rooster met theedoek

cateren is ook gebakjes maken :)

7

Re: Alle taarten worden bol.....

ik bak ze idd ook altijd zoveel min op 150 - 160 - 175, maar nog steeds bolle toetjes

Mmm das pas lekker!

8

Re: Alle taarten worden bol.....

Ja bij mij ook maar als ik hem daarna direkt omdraai wordt ie vaak al wat platter, nu doe ik de tip van Kaatje E., de bolling eraf snijden en daarna natuurlijk omdraaien, je krijgt dan een superstrakke zijkant (die niet naar binnenloopt van onder) en dat is heeeeel strak te bekleden!! Kijk maar naar Ka haar taarten! ;) :-D

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

Re: Alle taarten worden bol.....

ik snij ook altijd de bolling er af,hij bolt niet super, maar je kan hem idd echt superstrak bekleden als je de bolling er af snijd en daarna de taart omkeert!

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

10

Re: Alle taarten worden bol.....

Lara M. schreef:

Ja bij mij ook maar als ik hem daarna direkt omdraai wordt ie vaak al wat platter, nu doe ik de tip van Kaatje E., de bolling eraf snijden en daarna natuurlijk omdraaien, je krijgt dan een superstrakke zijkant (die niet naar binnenloopt van onder) en dat is heeeeel strak te bekleden!! Kijk maar naar Ka haar taarten! ;) :-D

ik heb dan alleen het probleem wanneer ik dat doe mijn taart dan zo droog wordt...

groetjes samira
mijn taartjes

11

Re: Alle taarten worden bol.....

huh??? hoe kan dat nou??? ik kijk met je mee....

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

12

Re: Alle taarten worden bol.....

Snij ze ook gewoon af, weet ik zeker dat ie mooi wordt.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

13

Re: Alle taarten worden bol.....

Hoi hoi,

In begin had ik ook bolle taarten gekregen. Maar nu met meer, nadat ik een geweldige tip hebt gekregen van Bettie.
Nadat ik de bakpan gevuld heb met beslag, maak ik een kuiltje in het midden van de pan. dat wil zeggen, ik strijk met mijn spatel de beslag vanuit het midden naar de zijkanten toe, zodat er een kuiltje (gat) ontstaat in het midden. En dan gelijk in de oven.
Ik raak de temperatuur niet aan, bak altijd op 170 graden normale oven. Werkt perfect.

Hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes Tweety!

14

Re: Alle taarten worden bol.....

Heb vandaag een tip gebruikt die hier wel eens is genoemd. Een beetje water op je beslag. Heb er echt een el opgegooid en wonderwel is ie plat aan de bovenkant!

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

15

Re: Alle taarten worden bol.....

ohh die ga ik onthouden yvette

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

16

Re: Alle taarten worden bol.....

heb deze link ergens op het forum gevonden, misschien uitproberen??

http://www.fabulousfoods.com/school/cst … edeco.html

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

17

Re: Alle taarten worden bol.....

Dat van dat water lijkt me eng, zeg! En toch wil ik het proberen. :D
Maar sprenkel je het er dan over of hoe moet ik dat zien?

18

Re: Alle taarten worden bol.....

Ini schreef:

Dat van dat water lijkt me eng, zeg! En toch wil ik het proberen. :D
Maar sprenkel je het er dan over of hoe moet ik dat zien?

Op de Pooh-manier á la, kwak het er maar in ;)
Heb een lepel met water gepakt, beetje geheenenweert zodat er druppels verspreiden, besloten dat dat niet snel genoeg ging en toen de lepel omgedraait.
Dus er lag een hele plas in het midden, wat dus niet bol werd.
Gewoon uitproberen.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

19

Re: Alle taarten worden bol.....

tipseytaartje schreef:

heb deze link ergens op het forum gevonden, misschien uitproberen??

http://www.fabulousfoods.com/school/cst … edeco.html

Dit werkt echt! Is lang geleden ook eens een topic over geweest: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … php?id=356

20

Re: Alle taarten worden bol.....

Ik heb ook altijd bolle taartjes, terwijl ik ook begin met een lage temperatuur en om de zoveel minuten omhaag ga. Ik snij er dan een halve centimeter af en draai de taart om, dan is het prima!
Van dat water ga ik ook eens proberen, kijken of het werkt...

Groetjes Sandra

21 Laatst bewerkt door Rene1971 (07-07-2008 16:28)

Re: Alle taarten worden bol.....

Een vochtige (uitgewrongen) theedoek rond je vorm wikkelen helpt ook tegen een ongelijkmatig reizende taart :)

En als niets anders werkt, glazuren we het met chocolade...

22

Re: Alle taarten worden bol.....

tipseytaartje schreef:

heb deze link ergens op het forum gevonden, misschien uitproberen??

http://www.fabulousfoods.com/school/cst … edeco.html

Wow, dit werkt echt!!! Heb het net geprobeerd en is fantastisch. Ik vind de rand ook mooier nu en hij is makkelijker te snijden met de taartzaag.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

23

Re: Alle taarten worden bol.....

Glamour schreef:
tipseytaartje schreef:

heb deze link ergens op het forum gevonden, misschien uitproberen??

http://www.fabulousfoods.com/school/cst … edeco.html

Wow, dit werkt echt!!! Heb het net geprobeerd en is fantastisch. Ik vind de rand ook mooier nu en hij is makkelijker te snijden met de taartzaag.

ik heb het nog niet uitgeprobeerd, moet morgen weer bakkeb, dus ga het ook doen!!! wie zou dat bedacht hebben he??? Ik zou daar niet opkomen hoor...

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

24

Re: Alle taarten worden bol.....

Die met dat water vind ik eng, maar die handdoek om de cakevorm ga ik zeker proberen een volgende keer... jullie horen van mij ook wel of het is gelukt...

Mmm das pas lekker!

25

Re: Alle taarten worden bol.....

het water vind ik juist weer niet zo eng..
vind een theedoek in mijn oven veel enger, zometeen vliegt het ding in de fik of zo.
maar ik geloof zeker dat het helpt!