1

Onderwerp: chocolate leather met glycerine?

Zou je chocolate leather ook met glycerine kunnen maken ipv glucose? Met andere woorden hebben beide producten dezelfde werking?
Ik dacht namelijk dat ik nog een flesje glucose had maar het is dus glycerine.
Trouwens ook met een houdbaarheid van nov 2007, zou dat dan nog wel kunnen :s
En zou anders honing kunnen als plaatsvervanger voor glucose?
wie o wie kan me helpen?
Alvast bedankt!!
Ik zou zooo graag de chocolate leather een keer willen proberen :9

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

2

Re: chocolate leather met glycerine?

Pfft, dat zou ik niet weten. De glucose zorgt ervoor dat de chocolade kneedbaar wordt, of glycerine dat ook doet :S
Heb het wel net weer vanmiddag gemaakt, met pure chocolade wordt het veel minder vet :Y

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: chocolate leather met glycerine?

ik heb het nu met stroop gedaan. maar het wordt niet echt hard. Duurt dat met glucose ook even en gewoon door blijven roeren? of wordt dat vrij snel een bal?

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

4

Re: chocolate leather met glycerine?

:lol: hoezo ongeduldig? :lol:. Het wordt al iets harder, maar ben nog wel benieuwd of het sneller hoort. Ik hoop zo dat de stroop werkt want het leek me zooooo lekker :9
Nou ja als iemand nog iets weet? ik houdt me aanbevolen.
ik ga ff door met roeren
ps leuk zo'n topic in mijn eentje ;) :lol: :lol:

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

5 Laatst bewerkt door Marije (16-05-2008 20:13)

Re: chocolate leather met glycerine?

:s het is nou 1 plakkerige massa?? Ik heb het gekoeld met een bak met koud water eronder en dan blijven roeren. Denk niet dat het helemaal gaat werken, misschien een beetje vettigheid op mijn handen en dat toch proberen te kneden.....

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

6 Laatst bewerkt door Marije (16-05-2008 20:30)

Re: chocolate leather met glycerine?

Haha, nou met vet op de handen moet je dus niet doen, wordt alleen maar plakkeriger van. Ik heb het nu maar in doorzichtig folie verpakt om te laten rusten. Op de bodem van de kom was de chocolade al kneedbaarder, dus ik denk dat het wel gaat werken. Ik houd jullie op de hoogte. En dan is het nu einde-topic, want anders blijft het zo'n one-women topic Hahah :lol: :lol:

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

7 Laatst bewerkt door Pooh (17-05-2008 11:00)

Re: chocolate leather met glycerine?

Nou, zal er weer even een two-women topic van maken ;)

Gister bleef het bij mij ook heel plakkerig. Volgens mij was het de vorige keer sneller een bal.
Maar............ toen het afgekoeld was, was het gewoon een bonk, iets kneedbaar, zoals het de vorige keer ook werd. Dus ik denk dat het dan wel goed gelukt is.
Dacht namelijk al snel dat het niets meer werd omdat het zo plakkerig bleef. Ik had deze keer wel pure chocola, volgens mij te veel water en de glucose was ook niet goed afgemeten.
Ben niet zo verhoudingsgewijs ;)

Ow ja en vet zou ik dus niet doen, er komt al heel veel vet uit!

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

8

Re: chocolate leather met glycerine?

ik wist niet eens dat je het zelf kunt maken! Hoe doe je dat?

lekker duurt het langst!

9

Re: chocolate leather met glycerine?

Ik denk toch dat de glucosestroop een redelijk essentieel onderdeel is.. Dus ben benieuwd of het uiteindelijk stevig genoeg is geworden  :Y

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

10

Re: chocolate leather met glycerine?

Marianne schreef:

Ik denk toch dat de glucosestroop een redelijk essentieel onderdeel is.. Dus ben benieuwd of het uiteindelijk stevig genoeg is geworden  :Y

Jaaaaa. Het is wel gelukt uiteindelijk. De rest is wel weer hard geworden, dus die ga ik morgenvroeg even in de magnetron doen, kijken of het zachter wordt. Maar ik ga dit zeker weer proberen. Ik had trouwens alleen maar pure chocolade.
Wat mij betreft is het geslaagd :Y

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

11

Re: chocolate leather met glycerine?

wat is het recept en hoe ziet het eruit, ik wil het ook wel proberen

zie topic: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=28362

12

Re: chocolate leather met glycerine?

ellenkocky schreef:

wat is het recept en hoe ziet het eruit, ik wil het ook wel proberen

zie topic: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=28362

Dit is een recept wat heel goed werkt!!!

450 gram chocolade
125 ml glucose
2 tl ijskoud water

De chocolade smelten, de glucose in een potje in een bakje zetten met heet water.

De glucose bij de chocolade schenken en nu roeren, voeg het water toe en je zult merken tijdens het roeren dat er zich een bal vormt, nu de bal uitnemen en even doorkneden (vet scheidt zich nu af en deze wordt weggeveegd met wat keukenpapier) ald de bal er kneedbar en goed homogeen uitziet, de bal verpakken in folie en voor de nacht laten rusten op een koele plaats.

Het beste is als je het in kleine gedeeltes doorkneed als je er mee wilt gaan werken, het is namelijk vrij hard in ruste. Sommige mensen die ik ken doen een stuk goed verpakt in hun broekzak zodat het op lichaamstemp komt voor ze er mee werken )

Het is wat vettig om mee te werken maar plakt wel makkelijk aan zichzelf zeg maar, je kunt er bloemen mee maken, figuren etc, maar ook bekleden mits je uitrolt op voldoende poedersuiker.

Je kunt er meer over vinden onder de naam candy clay (amerikaans) ik zou zelf geen cornsyrup gebruiken, op 1 of andere manier werkt het niet zo goed als glucose, waarom weet ik niet want ze hebben dezelfde basis......