Dit is een recept wat heel goed werkt!!!
450 gram chocolade
125 ml glucose
2 tl ijskoud water
De chocolade smelten, de glucose in een potje in een bakje zetten met heet water.
De glucose bij de chocolade schenken en nu roeren, voeg het water toe en je zult merken tijdens het roeren dat er zich een bal vormt, nu de bal uitnemen en even doorkneden (vet scheidt zich nu af en deze wordt weggeveegd met wat keukenpapier) ald de bal er kneedbar en goed homogeen uitziet, de bal verpakken in folie en voor de nacht laten rusten op een koele plaats.
Het beste is als je het in kleine gedeeltes doorkneed als je er mee wilt gaan werken, het is namelijk vrij hard in ruste. Sommige mensen die ik ken doen een stuk goed verpakt in hun broekzak zodat het op lichaamstemp komt voor ze er mee werken )
Het is wat vettig om mee te werken maar plakt wel makkelijk aan zichzelf zeg maar, je kunt er bloemen mee maken, figuren etc, maar ook bekleden mits je uitrolt op voldoende poedersuiker.
Je kunt er meer over vinden onder de naam candy clay (amerikaans) ik zou zelf geen cornsyrup gebruiken, op 1 of andere manier werkt het niet zo goed als glucose, waarom weet ik niet want ze hebben dezelfde basis......