1

Onderwerp: Waterglazuur

Ik heb een boek ooit besteld en hierin staat dat je de taart kunt bekleden waterglazuur, word dit wat en hoe ziet dit er uit?? heeft iemand dit al ooit geprobeerd? hoor hier niemand over dus ben wel benieuwd

2

Re: Waterglazuur

Ik heb ook geen idee :nooo
Blijf even mee lezen :lol:

Groetjes Marlies.

Re: Waterglazuur

waterglazuur??? bedoel je niet vloeibare glazuur??

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

4

Re: Waterglazuur

nou ik weet het namelijk ook niet en in dat boek staat:

waterglazuur

250 grm poedersuiker
1-2 etl warm water


heeft iemand dit ooit geprobeerd om de taart mee te bekleden?



Maar in het boek staat ook :

mexicaanse pasta?

pastillage?

en heeft er iemand wel eens een taart met eiwitglazuur bekleed?

Re: Waterglazuur

ik denk dat ze met waterglazuur icing gedoelen.
Die andere 2 weet ik niet en ik heb eiwitglazuur nog nooit gemaakt. Ik kijk wel even met je mee naar de antwoorden

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

6

Re: Waterglazuur

Is eiwitglazuur geen icing?
kijk anders even in de FAQ daar zie je veel begrippen uitgelegd, ook
pastillage e.d.!

7

Re: Waterglazuur

Poedersuiker met water, waterglazuur dus,  is geen icing. Het is niet geschikt om een taart te bekleden. Althans dat vind ik.

Eiwitglazuur is wel hetzelfde als icing. Ook niet geschikt om te bekleden. Althans dat vind ik dan weer :+

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

8

Re: Waterglazuur

nou dat dacht ik ook maar staat in het boek namelijk te gebruiken als deklaagje.. maar ga het dus niet proberen!!

9

Re: Waterglazuur

heb wel eens glazuur gemaakt met sinaasappelsap (ipv water) en poedersuik om de bovenkant mee te besmeren dit kan wel maar je moet wel een mooi egaal gekleurd kapsel eronder hebben want het is wel wat doorzichtig..

Groetjes, Anne

10

Re: Waterglazuur

Met icing kun je best wel een taart bekleden maar het wordt dan heel anders (en ook wel minder mooi vind ik) als dat je hem bekleedt met fondant of marsepein. Je krijgt het effect wat je op een tom-pouce ziet.

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

11

Re: Waterglazuur

ik heb "waterglazuur" wel eens gemaakt om cupcakes mee te besmeren en dan de kinderen laten versieren met gekochte taartversiering........het plakt namelijk prima :D
(dit was allen voordat ik met mijn taarten hobby begon :lol:)

Alles goed???? nee 3 fout

12

Re: Waterglazuur

ik gebruik deze glazuur (veel poedersuiker met een drup water) als lijm om decoraties vast te plakken.
of zoals vandaag de marsepein op de cupcakes te plakken.

Re: Waterglazuur

Ik heb het vandaag nog gemaakt en gebruikt maar alleen omdat het makkelijk te maken is en als je altijd poedersuiker in huis hebt, grijp je nooit mis.

Ik heb nog geen andere producten gebruikt als glazuur dan de water-poedersuiker versie. Dus ik kan je er niet echt iets zinnigs over vertellen haha.

14

Re: Waterglazuur

Als je veel poedersuiker gebruikt valt het doorzichtig zijn wel mee... maar ik gebruik het alleen als lijm of voor over een (carrot)-cake o.i.d.

Om taarten te bedekken lijkt het me wat lastig...

15

Re: Waterglazuur

Wij gebruiken waterglazuur om geabrikoteerde tompoucen of taarten van een transparant laagje te voorzien. Dit wordt door ons gemaakt van echte fondant (dus geen rolfondant) af te slappen met water en dit te verwarmen tot 70 gr.Als je dit goed doet droogt dit laagje.

Als je zondigt zondig dan lekker