1

Onderwerp: Wat is temperen?

Ik lees in het forum regelmatig over temperen. Wat is dat en hoe doe je dat? Ben een beginneling en ben nog heel veel aan het ontdekken.

2

Re: Wat is temperen?

wat ik eronder versta (ben ook nog aardig beginner :D) is dat je het kapsel als het doorgesneden is, overgiet met drank of een andere vloeistof, en dan beetje uitstrijkt, en het dan laat opnemen door de cake/biscuit. Dat is toch hetzelfde als tempreren/temperen?

Groetjes Marianne
Creativity is inventing, experimenting, growing, taking risks, breaking rules, making mistakes, and... having fun!

3

Re: Wat is temperen?

Temperen is je chocolade zo bewerken dat het de juiste kristallen vormt

Tremperen is het bevochtigen van kapsel met trempeerlikeur. Traditioneel wordt de onderste plak niet getrempeerd.

Voor meer bakkersweetjes kan je even op mijn site kijken onder "school".

Groetjes,

trish

VoorJeTaart.nl Winkel, Workshops & Webshop in Spijkenisse!
Nu ook de PME Professional Diploma Course! http://www.voorjetaart.nl!

4

Re: Wat is temperen?

Wat Marianne beschrijft, is tremperen, dus met een r na de t aan het begin. Temperen doe je bij het smelten van chocolade voor bijvoorbeeld bonbons; dat is een proces van verhitten, afkoelen en weer verhitten van chocolade om een mooi glanzend en knapperig resultaat te krijgen. Dit heet temperen of tempereren.

Maar ik denk dat jij tremperen bedoelt, want daar hebben we het wel vaker over op het forum :)

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

5

Re: Wat is temperen?

Ha! Trish en ik waren tegelijk aan het typen!

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

6

Re: Wat is temperen?

Dat krijg je als je beginner bent, dan kun je nog niet eens spellen. Ik bedoel inderdaad tremperen.