Onderwerp: vraagje over lemon curd
Ik heb voor de eerste keer lemon curd gemaakt en hij was heerlijk
Hij was enkel niet zo stijf en heb hem na geruime tijd in de koelkast toch wel redelijk vloeibaar tussen mijn taartje gedaan
Hoe krijg ik hem vaster?
xxx
* Ik heb dit recept gebruikt (recept van Kit)
Begin met het raspen van de schil van de citroenen, en pers daarna de citroenen uit. Je hebt zowel de schil als het sap nodig.
Doe de suiker en boter in een kom en verwarm dit au-bain-marie: in een pan met water.
Voeg daarna zowel het citroensap als de schil toe.
Klop de twee eieren los in een aparte schaal, en voeg deze toe aan het warme boter-suiker-citroen mengsel.
Nu is het een kwestie van heel erg lang roeren totdat het een redelijk dikke massa wordt. Dat kan makkelijk een kwartier duren. De dikte moet ongeveer als yoghurt zijn.
Giet het in een leeg uitgekookt jampotje.
Laat dit afkoelen, dan dikt het nog een beetje in.
Wil je het graag minder zoet? Gebruik dan 200 ipv 225 gram suiker.