1

Onderwerp: Hoeveel marsepein gebruiken jullie bij het bekleden?

Nou ja de titel dus!

2

Re: Hoeveel marsepein gebruiken jullie bij het bekleden?

Ligt aan de grootte van de taart. :)
De meesten houden het schema van felicitaartjes aan, ik vind dan wel dat je veel overhoudt.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: Hoeveel marsepein gebruiken jullie bij het bekleden?

Hoi

Ik rol het vaak uit tot zo dun mogelijk! Je snijdt toch wel veel weg maar te krap wil ook niet goed bekleden.

s6

Groeten @nnette, http://taartjebakker.mijnalbums.nl/
Bakt graag van alles zolang ik het zelf mag mixen!!

4

Re: Hoeveel marsepein gebruiken jullie bij het bekleden?

Oke ik zie daar 6 ons staan.
Ik had zelf een pond gebruikt voor 25 cm. Maar ik vond het zo enorm veel. Dacht dus even dat ik teveel gebruikt had maar dat schijnt dus gewoon goed te zijn. Dankjewel voor de link!

5

Re: Hoeveel marsepein gebruiken jullie bij het bekleden?

Je kunt natuurlijk onmogelijk precies zoveel pakken als je nodig hebt, want dat krijg je dan natuurlijk nooit op de taart! Ik denk dat in de schema's van felicitaartjes dan ook bedoeld wordt wat je moet pakken om zoveel te hebben dat je na het rollen ook kunt bekleden, een rest hoe je dan dus altijd!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

6

Re: Hoeveel marsepein gebruiken jullie bij het bekleden?

Ik gebruik over het algemeen per gebruikt ei 100 gram marsepein. Hier heb je ruim voldoende aan, maar ik heb liever teveel als te weinig.

Groetjes Petra,
www.taartendecoratie.nl: de winkel voor al je taartspullen vind je in Ridderkerk!

7

Re: Hoeveel marsepein gebruiken jullie bij het bekleden?

bij ons heb je van die kant en klare rollen in de supermarkt liggen die gooi ik altijd zo over de taart heen. lekker simpel hihihihi.

8

Re: Hoeveel marsepein gebruiken jullie bij het bekleden?

yasmine schreef:

bij ons heb je van die kant en klare rollen in de supermarkt liggen die gooi ik altijd zo over de taart heen. lekker simpel hihihihi.

En wat is dat dan voor supermarkt?

Ik gebruik ook het schema, veel te veel maar wat over is hergebruik ik, liever teveel dan te weinig! :-)

lekker duurt het langst!

9

Re: Hoeveel marsepein gebruiken jullie bij het bekleden?

meyke schreef:
yasmine schreef:

bij ons heb je van die kant en klare rollen in de supermarkt liggen die gooi ik altijd zo over de taart heen. lekker simpel hihihihi.

En wat is dat dan voor supermarkt?

Ik gebruik ook het schema, veel te veel maar wat over is hergebruik ik, liever teveel dan te weinig! :-)

Vast in het buitenland??? Ben ook wel benieuwd... :Y

Dag! Groetjes, Koenie
www.taartenvankoenie.nl

10

Re: Hoeveel marsepein gebruiken jullie bij het bekleden?

Ik :

Gebruik ik springvormen bij de Blokker :
20 cm : 400 gram ( houdt genoeg over )
26 cm : 600 gram ( houdt ik ook vaak genoeg over )
Barbietaart ( wonder molt ) 500 gram marsepein. Had ik op cursus bij Inge geleerd en houdt ook nog genoeg over.

En gebruik ik de ronde Wilton vormen dan houdt ik het schema felicitaartjes aan.

Overigens ligt er wel aan of je dik of dun uitrolt, ik houdt niet van dik. :lol:

Groetjes, Manika
www.taartenvanmanika.nl

11

Re: Hoeveel marsepein gebruiken jullie bij het bekleden?

Het ligt er ook weer aan hoe hoog je taart is geworden.

Die marsepein op rol heb je in Engeland in de supermarkt.............volgens mij ook hier in NL ergens bij een webwinkel als ik het goed herinner.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

12

Re: Hoeveel marsepein gebruiken jullie bij het bekleden?

Ik heb ook altijd veel te veel. Maar als ik minder doe dan krijg ik het er niet netjes overheen. Als ik uitrol wordt het nl nooit netjes rond, maar meestal met van die rare uitsteeksels. Een soort rohrschach vlekken zeg maar :lol: Dus als ik de lap er dan overheen heb gemikt begin ik eerst met een paar ons aan uitsteeksels wegsnijden.... :S
Nou ja, meestal komt het restant later wel weer op. :)

Groetjes,
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.