Onderwerp: Pompoentaart/Bolo di pampuna
In navolging van de de Pompoensoep
Een antilliaans recept maar o zo lekker
(Deze is voor Sir Kneighf, hij was die van hem kwijt )
750 gr Pompoen (geschild,gekookt en fijngestampt), 500 g boter, 500 g suiker, 6 eieren, 2 tl vanille aroma, 1 tl kaneelpoeder, 1/8 nootmuskaat, 1/2 tl gemalenkruidnagel, 500 g zelfrijzend bakmeel, 1/2 tl zout, 125 ml volle melk, 150 g rozenijnen.
Verwarm voor de oven op 175 graden. Vet een taartvorm van 26 cm in, met bloem bestrooien en het overtollige bloem verwijderen. Klop de boter met de suiker licht en luchtig. De eieren 1 voor 1 toevoegen en na elk ei goed roeren. Voeg vanille en pompoen toe en goed roeren. De bloem, kaneelpoeder, nootmuskaat, kruidnagel en zout samen zeven.Afwisselend de bloemmengsel en een scheut melk aan het botermengsel toevoegen. Beginnen met bloem en eindigen met bloem. Vervolgens de rozijnen erdoor mengen. Het beslag in de vorm gieten en de bovenkant glad strijken. De vorm zo in de oven plaatsen, zodat de bovenkant van de taart in het midden dan de oven staat. De taart gaar en lichtbruin bakken. De taart uit de oven nemen en 10 min. in de vorm af laten koelen. Daarna op een taartrooster keren en af laten koelen. Voor extra smaak kan je de rozijnen voor 2 dgn in een likeur weken.