Onderwerp: Marsepein zacht maken
Hallo allemaal,
Tot op heden heb ik het gebruik van Marsepein altijd zo veel mogelijk proberen te vermijden, echter voor mijn volgende baksel wil ik die 2 kilo marsepein die ik nog heb liggen toch eens gaan verwerken. Nu heb ik van verschillende kanten (vrienden die banketbakker zijn) dat men voor de verwerking van Marsepein infrarood lampen gebruikt om e.e.a. soepel en verwerkbaar te maken.... Echter die heb ik geen.
Een andere optie die genoemd werd was verdunnen met eiwit, hoewel met salmonella en dergelijke lijkt mij dat geen strak plan, en met een beetje water krijg je een enorme plakzooi :-( , Eiwitpoeder heb ik ook overwogen, echter ik weet niet wat de mengverhouding is om weer op een eiwit achtige consistentie uit te komen.
Is het wellicht mogelijk om de blok marsepein een kwartiertje bij 40 of 50 graden in de oven te zetten, of is dat weer dodelijk voor de smaak (mijn oven kan niet lager)
Hopelijk kunnen jullie me hier bij helpen.