1

Onderwerp: Voor Sir Kneighf

Hier de foto's. Ik weet niet of je er iets aan hebt maar dit is de werkwijze van het recept.

Eieren, suiker en vanillesuiker in de kom doen.
http://naara.nl/Taarten/Howto/Bakken3.JPG


Kom in een laagje warm water zetten en 10 minuten mixen.
http://naara.nl/Taarten/Howto/Bakken5.JPG


Na 10 minuten ziet het er zo uit.
http://naara.nl/Taarten/Howto/Bakken6.JPG


Dan rustig de gezeefde bloem, maizena en het snufje zout erdoorheen spatelen.
http://naara.nl/Taarten/Howto/Bakken7.JPG


In het bakblik gieten.
http://naara.nl/Taarten/Howto/Bakken8.JPG


En bakken maar.
http://naara.nl/Taarten/Howto/Bakken11.JPG


Tegenwoordig gaat het mixen dus met de KitchenAid. Leg de eieren dan vooraf even in warm water.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

2

Re: Voor Sir Kneighf

Hier heb ik iets aan, want ik zie meteen al dat mijn beslag er anders uitziet! Ik ben wel een knuppel dat ik dit kan laten mislukken, maar ik ga het proberen tot de kapsels er zonder mix ook goed zijn. Je postte eens een foto van een doorgesneden kapsel en daarbij vergeleken is het verschil met mijn basisbiscuit niet zo groot, maar toch lijkt de structuur bij jou luchtiger. Hoe voorkom jij trouwens dat er van die kleine luchtbelletjes met bloem erin ontstaan, als je begrijpt wat ik bedoel? Want roer je de lucht er niet uit als je echt beetje bij beetje het bloemmengsel erdoor spatelt?

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

3

Re: Voor Sir Kneighf

Hij ziet er inderdaad luchtiger uit. Beetje sponsachtig (al hoor ik mensen dat hier vaak in negatieve zin gebruiken, volgens hun is het kapsel dan mislukt). Misschien minder mooi dan dat zachte uiterlijk van de mix maar het gaat om de smaak. De buitenkant wordt mooi versierd, de binnenkant moet gewoon lekker en luchtig zijn. En dat is het kapsel zeker!

Ik gooi in een keer de bloem op het beslag (wat dan meteen naar onder zakt, goed de bodem meenemen met spatelen dus) en ga dan spatelen. Strijk vanaf de zijkanten naar het midden toe en blijf met m'n spatel goed tegen de kom aan zodat er onderin niets blijft zitten. Zo werk ik de hele kom rond tot ik geen stukken bloem meer op m'n spatel zie, enkel glad beslag.
En soms zie ik na het bakken wel eens een klein stipje wit. Geen plakaten hoor, dat zou niet goed zijn. Maar een klein klontje kan je nou eenmaal wel eens over 't hoofd zien. Maar denk je echt dat degene die het opeet dat ziet of proeft met alle andere dingen die nog op/in de taart zitten? Dacht het niet, heb er tenminste nog nooit iemand over gehoord en heb het zelf ook nog nooit geproefd (en ik ben wat dat betreft echt een zeikerd).

Je zal er best wat lucht uit spatelen. Maar het biscuit rijst nog steeds mooi en de kapsels kunnen met gemak 2 keer gevuld worden. Prima dus.

Hier nog een foto van het gebakken en gestorte kapsel. Op z'n kop dus.
http://naara.nl/Taarten/Howto/Bakken14.JPG
Je ziet dat hij ook heel anders van kleur is. Een kapsel van mix is ook aan de zijkanten en onderkant bruin.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

4

Re: Voor Sir Kneighf

Ik bedoelde dat het er luchtiger uitziet dan een biscuit dat ik maak zonder mix, want het ziet er sowieso een stuk anders uit dan een biscuit wel met mix gemaakt ;)
Maar mij lukt het dus niet om de bloem er doorheen te spatelen zonder veel van die luchtbellen met bloem te krijgen, terwijl ik het toch heel voorzichtig doe zoals je het uitlegt. De eerste keer voegde ik steeds een beetje bloem toe, maar toen rees het biscuit minder. De keer daarop gooide ik alle bloem er in een keer in en toen het biscuit eenmaal klaar was zag het er echt niet uit :lol:

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

5

Re: Voor Sir Kneighf

Dan toch langer spatelen denk ik.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

6

Re: Voor Sir Kneighf

Wat een duidelijk how-to ;)
heb nog nooit een kapsel zonder mix geprobeerd, nu ga ik dat zeker wel een keer proberen. Dacht altijd dat het zoveel werk was.

Groetjes Tweety!

7

Re: Voor Sir Kneighf

Alleen het doorspatelen van de bloem is wat extra werk. Voor de rest is het net zo veel werk als dat je de mix gebruikt.

Succes met het proberen!

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

8

Re: Voor Sir Kneighf

Bedankt nog voor het opzoeken en plaatsen van de foto's trouwens ;)
Zodra ik weer maïzena in huis heb probeer ik het nog eens.
Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar de reden waarom je met een mix alles in

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

9

Re: Voor Sir Kneighf

Naära schreef:

Je ziet dat hij ook heel anders van kleur is. Een kapsel van mix is ook aan de zijkanten en onderkant bruin.

Mijn kapsel zonder mix ook :S Waar vet jij je blik mee in?

Die van jou is trouwens duidelijker fijner van structuur dan die van mij. Beslag ziet er wel hetzelfde uit trouwens.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

10

Re: Voor Sir Kneighf

Sir Kneighf schreef:

Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar de reden waarom je met een mix alles in

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

11

Re: Voor Sir Kneighf

Marianne schreef:
Naära schreef:

Je ziet dat hij ook heel anders van kleur is. Een kapsel van mix is ook aan de zijkanten en onderkant bruin.

Mijn kapsel zonder mix ook :S Waar vet jij je blik mee in?

Apart. Ik gebruik zo'n spray.

http://naara.nl/Taarten/Howto/Bakken2.JPG

Had ik al gezegd dat ik echt

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

12

Re: Voor Sir Kneighf

Over toevoegen meel: (ik gebruik een iets ander receot (staat hier ergens bij: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=22124) dan Naara, maar de werkwijze is verder hetzelfde)

Ik doe de bloem in gedeeltes boven de geklopte eieren met suiker zeven. Als indicatie 125 gr bloem in vier keer ofzo. Dan blijft het in eerste instantie er boven op liggen, en dan spatel ik het met een houten lepel erdoorheen. Het volgende beetje als het eerste opgenomen is enzovoort. Niet hard roeren, maar als de eieren en de suiker goed opgeklopt zijn kan het best wel wat hebben en roer jeniet zomaar alle lucht eruit. Op het laatst roer ik er dus nog gesmolten roomboter door, dat is maar een beetje en is nog warm. Ook bij deze toevoeging zakt het beslag weer iets in, maar dat is niet erg. Uiteindelijk ziet het er ongeveer hetzelfde uit als bij Naara.
Ik vet in met roomboter en doe bakpapier in de onderkant van het bakblik, voor de zekerheid.

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

13

Re: Voor Sir Kneighf

Waarom zet je de kom voor de eieren in warm water? Krijg je dan meer volume of zijn er andere voordelen?

14

Re: Voor Sir Kneighf

Ik gebruik ook een ander zelfmix en dat gaat tot nu toe (afkloppen) altijd goed en het rijst heel mooi. Het kapsel ziet er bijna hetzelfde uit.
Ik zal het recept plaatsen bij de juiste catagorie. Ik heb er 2 nl.

Groetjes

15

Re: Voor Sir Kneighf

christophe schreef:

Waarom zet je de kom voor de eieren in warm water? Krijg je dan meer volume of zijn er andere voordelen?

De eieren moeten warm zijn en mensen bewaren ze vaak in de koelkast. Volgens mij is de reden dat koude eieren inderdaad minder volume krijgen. Maar weet dit niet zeker. Volg gewoon netjes het recept.
Verder lost de suiker dan beter op in het beslag (is mij verteld).

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

16

Re: Voor Sir Kneighf

Dat zal ik dan zeker uitproberen. Bedankt voor de tip!

17

Re: Voor Sir Kneighf

Maar dat is toch moscovisch en geen biscuit? Tenminste in mijn kookboek staat het mixen op warm water bij moscovisch en niet bij biscuit.

18

Re: Voor Sir Kneighf

Nee, Moscovisch is met boter. Een zwaarder beslag dus.
Dit is gewoon het basisbiscuit zoals het hier ook op de site staat.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

19

Re: Voor Sir Kneighf

Dat is dan toch anders dan in mijn kookboek.

20

Re: Voor Sir Kneighf

Naära schreef:

Dat zat ik me gisteren dus ook af te vragen. Nog op het pak mix gekeken wat daar dan voor anders in zit, maar werd er ook niet wijzer van.
Was al eens van plan gewoon met een kleine hoeveelheid (1 eitje) te proberen hoe dat nou anders wordt als je het in een keer doet.
Als ik het experiment heb gedaan laat ik het wel weten ;)

Grappig, ik had ook al gekeken naar wat er allemaal in zat, maar het zei me allemaal vrij weinig (op de standaard dingen na).
Ik ben echt benieuwd naar wat er gebeurt als je de bloem ook mee mixt!

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

21

Re: Voor Sir Kneighf

Als je de bloem erbij in mixt wordt het volgens mij 'n platte koek.

22

Re: Voor Sir Kneighf

Naära, hoe groot is je bakvorm en hoeveel bloem/suiker/eieren heb je gebruikt ? Ik heb nl. pas vierkante bakblikken gekocht, maar nog niet gebruikt. Ik maak trouwens de biscuit op dezelfde manier, met de KitchenAid. Ik heb altijd heel lekkere en luchtige kapsels, maar ze zijn in mijn bakvormen (met anti-kleeflaag) ook altijd bruin aan de zijkanten en de onderkant. Ik heb trouwens al eens ge

Als je vreugde wil vermenigvuldigen, moet je haar delen. (Pythagoras)

23

Re: Voor Sir Kneighf

Heb ik er nu overheen gelezen, of staat het er niet tussen:

hoe lang moet een vorm van 24 cm bakken, en op welke temperatuur?

Kan je de maizena ook vervangen door wat anders, ik heb het niet in huis namelijk!
(ps de onderste vraag staat ook bij een ander topic, maar ik ben ongeduldig!!)

24

Re: Voor Sir Kneighf

WendyV schreef:

Naära, hoe groot is je bakvorm en hoeveel bloem/suiker/eieren heb je gebruikt ?

20x20, 5 cm hoog. Heeft dus een inhoud van 2 liter. Op elke halve liter gebruik je 1 ei + de overige ingredi

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

25

Re: Voor Sir Kneighf

kids4co schreef:

Heb ik er nu overheen gelezen, of staat het er niet tussen:

hoe lang moet een vorm van 24 cm bakken, en op welke temperatuur?

Kan je de maizena ook vervangen door wat anders, ik heb het niet in huis namelijk!
(ps de onderste vraag staat ook bij een ander topic, maar ik ben ongeduldig!!)

3-6 eieren: 40 minuten baktijd. Na 30 minuten goed naar de kleur gaan kijken en of hij al terugtrekt van de randen. Voor alle zekerheid even met een breinaald (of sateprikker) checken of hij gaar is.

Ik zou geen vervanging weten voor maizena. Maar het is gewoon te koop bij de supermarkt en daar zal je voor het weekend vast nog wel komen toch?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

Berichten [ 1 tot 25 van 36 ]

Pagina's 1 2 Volgende

Log eerst in inloggen or registreren om te reageren

DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Voor Sir Kneighf