Onderwerp: Sharon's recepten
Aangezien er gevraagt is naar meerdere recepten die ik gebruik, dacht ik dat het net zo makkelijk is om die allemaal op een plaats te verzamelen.
Let op: recepten zijn vertaald van Noors naar Nederlands dus als je iets niet snapt gewoon vragen hehe.
Begin met snickers taart
Taart bodem:
Ø26 cm (of 2x recept voor een grote ovenplaat)
3 eiwitten
2 1/2 dl suiker
1 tl vanille suiker
1 tl bakpoeder
50 gr Ritz koekjes (zoute, kleine, ronde koekjes)
125 gr pinda's
Eiwitten stijf kloppen. Suiker beetje bij beetje toevoegen blijven kloppen tot het mengsel glad is. Ritz koekjes in een plasticzak leggen en rol er over met een deegrol zodat ze kapot gaan (of maal ze fijn in keuken machine). Pinda's grof hakken (of heel even in keukenmachine). De koekkruimels en pinda's bij het eiwit voegen.
Bakpapier op bodem van taartvorm leggen. 170 graden ca 20-25 min midden in de oven. Laat de taart 10-12 min rusten in de vorm voordat je hem stort op een rooster voor afkoeling.
Glazuur:
100-125 gr chocolade (puur, hier in Noorwegen hebben we speciale chocolade voor bakken)
50 gr margarine
50 gr poedersuiker
3 eidooiers
3 dl slagroom
Klop eidooiers samen met poedersuiker wit en luchtig. Smelt de chocolade samen met de margarine en laat het wat afkoelen
voeg chocolade toe bij eimengsel om een chocoladesaus te krijgen.
Leg de taartbodem op een taartschaal. Bedek het met deel van chocoladesaus (klein beetje saus overhouden om mee te decoreren). Laat het helemaal koud worden. klop de slagroom stijf met een klein beetje poedersuiker er in (taart is al heel zoet dus hoeft de slagroom niet zoet te zijn). Bedek de taart met de slagroom. Vul een spuitzak met een tip met ronde opening van ongv 3 mm (wilton tip 3) en spuit een patroon op en rond de taart. Strooi wat pinda's boven op de taart.