Onderwerp: Taart bewaren koelkast....hoe lang zweten??
Ik ga voor zondag voor het eerst een stapeltaart maken. Gezien ik nog 2 taarten op zondag ga maken wil ik de stapeltaart graag zaterdag afhebben. Graag advies over het volgende:
1 Vanavond de kapsel (3 stuks) uit de vriezer halen.
2 Morgen vullen (aardbeienmousse en aangevette slagroom), afsmeren met botercreme en bekleden met marsepein.
3 Bewaren in de koelkast in kartonnen doos. Zondag op tijd eruit halen ivm zweten en verder afwerken, stapelen. Kan dit..?
En de belangrijkste vraag is, hoe lang moet ik de taarten er ongeveer uithalen voordat ik ze kan bewerken? Ik heb op het forum gelezen ongeveer 3 uur van te voren? Ik moet de taarten om 15u afhebben. I.v.m. met de vullingen wil ik voorzichtig zijn, dat het nog goed blijft...Hoe lang ongeveer kan de taart zonder koeling zitten?
Alvast bedankt voor de aandacht!
Groetjes!
Oh ja..is het te adviseren om de koelkast lager te zetten?
en...krijgen de taarten geen "koelkast smaak"?