Onderwerp: beginnersvragen
wat werkt het makkelijkst: fondant of marsepein ?
kan je kant-en klare marsepein uit de supermarkt gebruiken om mee te bekleden (dus zelf kleuren) ?
waar in Belgi
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » beginnersvragen
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
wat werkt het makkelijkst: fondant of marsepein ?
kan je kant-en klare marsepein uit de supermarkt gebruiken om mee te bekleden (dus zelf kleuren) ?
waar in Belgi
marsepein of fondant is heel persoonlijk...ik vind marsepein lekker maar mengsel van beiden nog fijner....
kant en klare marsepein uit de winkel gaat prima...met kleurstof...
voor de rest weet ik niet...woon in noorwegen haha
succes
De verhouding van amandelen:suiker in marsepein maakt nog wel uit voor de rolkwaliteit! 1:3 is rolkwaliteit, 1:2 is groffer, dus brokkeliger en wel geschikt om iets mee te boetseren o.i.d. maar niet geschikt om je taart mee te bekleden.
De marsepein op rol werkt ook niet fijn vindt ik. Ook wat te grof en niet echt uitrekbaar. Smaak vond ik ook niet zo lekker.
Weet niet hoe dat kleurt trouwens.
Beste is altijd om marsepein bij de bakker te kopen als ze dat willen verkopen. Die beschikken over beste kwaliteit. Ik gebruik eigenlijk beide marsepein en fondant. Vind fondant niet zo lekker op taart dus gebruik dat zelden om taart mee te bekleden. maar om er decoratie van te maken werkt het lekker.
Neem aan dat je beide producten bij aphotheek kunt kopen
glucose, glycerine, tylose kan je inderdaad bij ons in de apotheek aankopen.
Alvast bedankt !
Nog een vraagje: als ik zelf marsepein maak, hoeveel heb ik dan ongeveer nodig om
op www.felicitaartjes.nl staat een heel handig schema waar je precies kunt zien hoeveel je nodig hebt... misschien heb je er wat aan!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » beginnersvragen
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.