1

Onderwerp: Tip tegen het opbollen van je biscuit

Misschien weten de meeste het hier al, ik ben tenslotte ook nog maar een beginner :D:D
Maar ik had van de week bij de molen een zakje moskovich mix gekocht, nog niet geprobeerd trouwens, maar daat stond op dat als je het beslag in de vorm hebt gedaan, je de bovenkant licht met water moet besprenkelen om opbollen te voorkomen, en raad eens wat er gebeurde toen ik dat probeerde bij de webshop
biscuitmix........................juist geen rare met lucht gevulde bult erop...........
Dus ik geloof dat het werkt !!!!!

Als het pad der vriendschap niet regelmatig wordt betreden, groeit het dicht.

2

Re: Tip tegen het opbollen van je biscuit

o, die ga ik dus ook uitproberen! gewoon koud water?

3

Re: Tip tegen het opbollen van je biscuit

willeke k schreef:

o, die ga ik dus ook uitproberen! gewoon koud water?

:Y gewoon koud water

Als het pad der vriendschap niet regelmatig wordt betreden, groeit het dicht.

Re: Tip tegen het opbollen van je biscuit

Nou volgende keer gelijk maar proberen!!!

5

Re: Tip tegen het opbollen van je biscuit

Ga het ook uit proberen...ben benieuwd...

"Het is altijd een feestje met elk Ti-Ta-ToverTaartje"
Groetjes, Dolores...  www.ti-ta-tovertaartjes.nl

6

Re: Tip tegen het opbollen van je biscuit

Nog nooit van gehoord....goede tip !

7

Re: Tip tegen het opbollen van je biscuit

Deze tip kreeg ik inderdaad ook van een bevriende banketbakker.

8

Re: Tip tegen het opbollen van je biscuit

Deze tip ga ik zeker uit proberen.

groetjes van Ann

9

Re: Tip tegen het opbollen van je biscuit

en en en, nog meer iemand die het getest heeft?

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

10

Re: Tip tegen het opbollen van je biscuit

Dat ga ik ook proberen!

www.detaartentantes.nl
Workshops en webshop taartdecoratie. Ook afhalen in Zwolle en Elburg!

11

Re: Tip tegen het opbollen van je biscuit

En is dat ook zo met cakjes?

Re: Tip tegen het opbollen van je biscuit

ja wie weet werkt het ook bij de cakejes Mick!!!

Neem even een kijkje op:
http://joytaart.come2me.nl/

13

Re: Tip tegen het opbollen van je biscuit

joycemvpepper schreef:

ja wie weet werkt het ook bij de cakejes Mick!!!

Geen idee, kwestie van proberen denk......

Als het pad der vriendschap niet regelmatig wordt betreden, groeit het dicht.

Re: Tip tegen het opbollen van je biscuit

je kan ook zodra je taart klaar is een glazen snijplank erover heen leggen

15

Re: Tip tegen het opbollen van je biscuit

Heb het gisteren uitgeprobeerd bij de mix van de shop, en.......................................................................................................................











Nog steeds een prachtige bolling....helaas :(

Tierelangroetjes, Marjolein
www.tierelantaarten.nl   *taarten gemaakt met liefde*

16 Laatst bewerkt door Lady_Sharon (19-03-2008 14:38)

Re: Tip tegen het opbollen van je biscuit

bedoel je met opbollen een dikke grote bobbel in het midden of dat hele taart rijst?

Mijn ervaring is dat wanneer je taart in het midden hoog wordt en de korst laat scheuren dat temperatuur te hoog is. Mijn biscuit bak ik op lage temperatuur en wat langer en de top wordt dan mooi gelijk. Degen met boter in zet ik in oven 150 graden en dan minstens 2 uur.

voor inspiratie kijk op www.kakeboksen.no