1 Laatst bewerkt door mlensink (12-03-2008 22:51)

Onderwerp: weer een bisquit vraag

Ik ben laatst eens wezen testen... De webshop mix en de eigen mix.
Ik dacht altijd al dat mijn eigen mix minder hoog werdt en nu wou ik het zeker weten.
Ik heb 2 dezelfde vormen gebakken met allebei 5 eieren van hetzelfde formaat. Verschil..... De webshop mix komt zeer hoog http://taartenwebsite.nl/fotopagina/100%20webshop%20en%20eigen%20mix/index.php?image=100_6862.JPG&number=0&total=2&indexalbum=0 en mijn eigen mix wordt minder hoog.

Ik klop de eieren zeer luchtig, ze komen bijna boven mijn mix kom uit. Dan roer ik de bloem erdoor (met een lepel) en dan wordt hij al wat steviger, maar nog wel luchtig. Vervolgens doe ik hem in de bakvorm en vervolgens komt hij praktisch niet hoger dan wat ik gevuld heb. Je ziet kleur verschil in de cake van waaraf de cake is gaan stijgen. Kijk hier mijn verschil http://taartenwebsite.nl/fotopagina/100%20webshop%20en%20eigen%20mix/index.php?resize=1&image=100_6863.JPG&screenwidth=1280

wie o wie weet mijn probleem. De cake blijft overigens lekker hoor. Luchtig genoeg voor iemand die het verschil niet weet. Mijn collega's mochten bijv mijn "foute" taart eten en die vonden de cake lekker luchtig, hoewel ik hem compact en iets wat machtig vond. PS ik heb alles al eens geprobeerd. 10 min, 15 min en zelfs 20min mixen op de eieren. Het lijkt niks te schelen

Verder heb ik toch wel besloten dat ik taarten tegen vergoeding, alleen maak met webshop mix om zo kwaliteit te kunnen garanderen. Maar ik kan het niet hebben dan mijn eigen mix niet lukt.

2

Re: weer een bisquit vraag

Geef je er maar aan over. ...Ik heb ook meerdere keren zelf geprobeerd en het toen opgegeven. ik gebruik niets anders meer dan van de webshop en dat scheelt een hoop frustratie. Het is erg vervelend als het bij het biscuit al gedoe geeft. Dan ben je nog maar net begonnen met een taart en dan begint de ellende al!

Groetjes Ingrid

3

Re: weer een bisquit vraag

Zo te lezen gebruik je bloem. Ik heb 'n keer 'n tip gekregen van 'n banketbakker om voor thuis zelfrijzend bakmeel te gebruiken.

4

Re: weer een bisquit vraag

Wat een verschil zeg! Ik wist wel dat er iets verschil in zat (pas een topic geopend over de hoogtes) maar uit de topic kwam nooit een verschil dat groter was dan 4 cm.
Mijn kapsels zijn gemiddeld zo'n 6 cm. hoog. En de mix gebruikers komen vaak aan 8-10 cm.

Enne kwaliteit is er toch ook bij zelfgemaakte kapsels?! Ik heb er in ieder geval nog niemand over horen klagen ;)

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

5 Laatst bewerkt door mlensink (13-03-2008 14:18)

Re: weer een bisquit vraag

Naära schreef:

kwaliteit is er toch ook bij zelfgemaakte kapsels?! Ik heb er in ieder geval nog niemand over horen klagen wink

mijn collega's vinden de zelf gemaakte kapsels ook lekker hoor. Maar net wat ik zei. De taart wordt bijna 2x zo hoog met de webshop mix en is dus meteen ook voor meer mensen. dus voordeliger

Neeltje schreef:

Zo te lezen gebruik je bloem. Ik heb 'n keer 'n tip gekregen van 'n banketbakker om voor thuis zelfrijzend bakmeel te gebruiken.

ik heb alles al geprobeerd.....alleen bloem, met thee lepel bakpoeder, en zelfrijzend bakmeel. Maar niks kan tippen aan de webshop mix.

blijkbaar ben ik niet de enige waarbij de webshop mix hoger komt.... :9
ik vond mijn verschil alleen zo enorm. dat zijn niet 1 of 2 centimeters

6

Re: weer een bisquit vraag

tis toch raar he, ik vraag me af wat er in de mix zit dat deze zo hoog komt

7

Re: weer een bisquit vraag

Maar gebruik je dan geen maizena bij je bloem (bij de zelfgemaakte mix natuurlijk!)
In mijn kookboek staat het volgende recept:
3 eieren
100 gram suiker
60 gram bloem
20 gram maizena

Zo heb ik altijd biscuit gemaakt en dat ging altijd goed. (ben lui dus gebruik nu de mix, tis te lang geleden om te weten hoeveel cm verschil er is tussen beiden)

Roosje

8 Laatst bewerkt door mlensink (13-03-2008 19:15)

Re: weer een bisquit vraag

ik gebruik op 5 eieren 25gr maizena, ook daar heb ik met en zonder maizena al geprobeer. Wat dat betreft worden ze op het werk wel volgestopt mijn mijn "mislukte" test taartjes.

Ik denk dat het grootste verschil hem zit in het kloppen. De webshopmix doe je alles bij elkaar en dat wordt dus al heel luchtig, en dat gaat in de vorm. Bij een eigen mix moet je nog bloem erdoor kloppen en dan verliest hij gewoon wat luchtigheid.

9

Re: weer een bisquit vraag

mlensink schreef:

Bij een eigen mix moet je nog bloem erdoor kloppen en dan verliest hij gewoon wat luchtigheid.

Spatelen h

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

10

Re: weer een bisquit vraag

ik bedoel met een lepel er doorheen roeren....is dat het zelfde ?

11

Re: weer een bisquit vraag

Ja, als je het maar rustig doet.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na