Onderwerp: Recept eierkoeken
Eierkoeken
2 à 3 bakplaten
3 eieren
120 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 mespunt zout
120 gr zelfrijzend bakmeel
30 gr custard
Poedersuiker
Beboter de bakplaat en bestuif deze met poedersuiker.
Verwarm de oven voor op 200 gr. of gasstand 4.
Klop de eieren, suiker, vanillesuiker en zout tot een lichtgekleurde romige, dik vloeibare massa. Schep heel luchtig bij gedeelten het gezeefde bakmeel en de gezeefde custard door het eimengsel.
Leg kleine bergjes deeg met een onderlinge afstand van circa 8 cm op de bakplaat. Plaats de bakplaat direct midden in de voorverwarmde oven en bak de eierkoeken op 200 gr. in circa 10 minuten gaar en heel licht gekleurd.
Open de oven pas tegen het einde van de baktijd en druk met een vingertop licht op het gebak: voelt het veerkrachtig aan en verdwijnt de vingerafdruk dan is het gebak gaar.
Neem de eierkoekjes van de bakplaat en laat ze platliggend afkoelen.
Heerlijk met een restje taartvulling erop :-)
EET SMAKELIJK!