1

Onderwerp: Ik ga morgen de beroemde Red Velvet cupcakes maken, maar

Is baking soda- bakpoeder....
en cider vinegar...wat is dat voor iets...iemand...ben al op wat amerikaanse forums geweest maar vind t niet...

bedankt...

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

2

Re: Ik ga morgen de beroemde Red Velvet cupcakes maken, maar

vinegar is azijn/ edik...zie ik maar welke...

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

3

Re: Ik ga morgen de beroemde Red Velvet cupcakes maken, maar

Ik vermoed appel azijn (van appelcider zeg maar) Helemaal zeker weten doe ik het niet

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

4

Re: Ik ga morgen de beroemde Red Velvet cupcakes maken, maar

marlies schreef:

Ik vermoed appel azijn (van appelcider zeg maar) Helemaal zeker weten doe ik het niet

:Y Dat was ook mijn eerste reactie toen ik het las.

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

5

Re: Ik ga morgen de beroemde Red Velvet cupcakes maken, maar

ok thanks zal gelijk kijken of ik iets kan vinden hehe

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

6

Re: Ik ga morgen de beroemde Red Velvet cupcakes maken, maar

Anne Brith schreef:

Is baking soda- bakpoeder....

= sodium bicarbonate. Het is geen bakpoeder. Bakpoeder bevat wel baking soda (zout).  Wat jij zoekt is denk ik baking powder.

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

7

Re: Ik ga morgen de beroemde Red Velvet cupcakes maken, maar

hmmmm dus baking soda is een soort bakzout???

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

8

Re: Ik ga morgen de beroemde Red Velvet cupcakes maken, maar

Het is inderdaad geen bakpoeder, wel een soort rijsmiddel. Eigenlijk is het gewoon zuiveringszout. Misschien kan je het vinden als je een van deze woorden kan vertalen; natriumbicarbonaat, natriumwaterstofcarbonaat, dubbelkoolzure natron..
Of misschien zelfs als maagzout bij de drogist.. maar dan heb je kans dat je weer alleen 100 kilo voor 10.000 euro kan krijgen :lol:
Meestal kan je baking soda op zich wel vervangen door bakpoeder, maar in dit recept is het geloof ik nodig omdat het een reactie oproept waardoor de rode kleur helderder wordt (baking soda+azijn).

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

9

Re: Ik ga morgen de beroemde Red Velvet cupcakes maken, maar

Het is voor mij allemaal chinees. Behalve de baking soda dan. Zit in mijn tandpasta! Ben wel zeer benieuwd naar het resultaat. Succes!

Corinne
Sugar & Flour

10

Re: Ik ga morgen de beroemde Red Velvet cupcakes maken, maar

ik heb heinz applecider bij de winkel gevonden :D made in USA hihi

.... bakingsoda moet zijn wat wij hier Natron noemen....denk ik.... :think:

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

11

Re: Ik ga morgen de beroemde Red Velvet cupcakes maken, maar

Ik vond iets over pepperkake waar natron in gaat en het werd vertaald/vergeleken met baking soda, dus ik vermoed dat je inderdaad gelijk hebt!

Blackadder: "They do say that verbal insults hurt more than physical pain. They are, of course, wrong, as you will soon discover when I stick this toasting fork into your head."

12

Re: Ik ga morgen de beroemde Red Velvet cupcakes maken, maar

yes...bedankt sir kneighf....dan kan ik werkelijk aan de slag jippi....

ik laat uiteraard t resultaat zien

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

13

Re: Ik ga morgen de beroemde Red Velvet cupcakes maken, maar

ok nog 1 vraag van mijn kant ALS er iemand is die weet hoe en wat...

dit is t recept

3 1/2 cups cake flour (not self-rising)
3/4 cup (1 1/2 sticks) unsalted butter, softened
2 ½ cups sugar
3 large eggs, at room temperature
6 tablespoons red food coloring
3 tablespoons unsweetened cocoa
1 1/2 teaspoons vanilla extract
1 1/2 teaspoons salt
1 1/2 cups buttermilk
1 1/2 teaspoons cider vinegar
1 1/2 teaspoons baking soda

dit is genoeg voor 36 stk...dacht dat ik de helft zou doen....

maar 1 cup is hoeveel???

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

14 Laatst bewerkt door Anne Brith (03-03-2008 20:03)

Re: Ik ga morgen de beroemde Red Velvet cupcakes maken, maar

1 cup is 5 dl ik vond t voor degene die t willen weten hehe

1 cup is 2,37 dl

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

15 Laatst bewerkt door Darlene Visser (03-03-2008 20:19)

Re: Ik ga morgen de beroemde Red Velvet cupcakes maken, maar

Anne Brith schreef:

1 cup is 5 dl ik vond t voor degene die t willen weten hehe

1 cup is 2,37 dl

1 cup is 250 ml.
En nog even over die baking soda,ik heb het zelf hier bij de apotheek gekocht!!Maar nog niet gebruikt!!!
Was niet duur,2,50 euro

16

Re: Ik ga morgen de beroemde Red Velvet cupcakes maken, maar

ok dames ik heb ze in de oven en ik denk dat t wat wordt hehe...smaak vat t beslag was goed...ik verdubbelde denk ik boter....nam iets minder meel en melk 2,5 dl dus veel meer als in t recept hehe

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

17

Re: Ik ga morgen de beroemde Red Velvet cupcakes maken, maar

Is het beslag gelukt? Want

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

18

Re: Ik ga morgen de beroemde Red Velvet cupcakes maken, maar

Jozien schreef:

Is het beslag gelukt? Want

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

19 Laatst bewerkt door mascha (04-03-2008 00:13)

Re: Ik ga morgen de beroemde Red Velvet cupcakes maken, maar

Nou, een cup is een cup hoor, de hoeveelheid is wel hetzelfde, alleen het gewicht niet. Wij werken met gewicht en zij met een inhoudsmaat :D Maar dat bedoelde je waarschijnlijk dus ik zit nu heel flauw te doen O-)

Mijn website: Presentaart

Berichten [ 19 ]

Pagina's 1

Log eerst in inloggen or registreren om te reageren

DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Ik ga morgen de beroemde Red Velvet cupcakes maken, maar