1

Onderwerp: vulling met gelatine opnieuw opwarmen??

ik dacht zo opeens

ik heb al een paar keer vullingen gemaakt met gelatine , waarvan ik vond dat ze te stijf waren

nu is mijn vraag :
wat gebeurd er als je deze vulling die te stijf is, terug zou opwarmen?

zou die weer vloeibaar worden?

omdat ik dit dacht :

voorbeeld kersenvlaai  waar ik gelatine in gedaan had ,is veel te stijf, glazig

ik zou die weer verwarmen, zodat het weer vloeibaar word , en daar doe ik dan nog eens extra kersenvlaai bij , zodat wanneer deze afgekoeld is niet meer zo stijf zou zijn door dat extra kersenvlaai

zou dat lukken??

want te stijve vulling kan niet mooi uitgestreken worden op de taart, net als het recept van baileys , veel te stijf vind ik

2

Re: vulling met gelatine opnieuw opwarmen??

Ik heb geen flauw idee of het problemen geeft. Ik zou gewoon 1 of twee eetlepels opwarmen en kijken wat dat doet, dan weet je gauw genoeg of het wel of niet lukt en is niet gelijk alles verprutst als het niet lukt.

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

3

Re: vulling met gelatine opnieuw opwarmen??

Volgens mij gaat dat prima. Als je iets waar gelatine in zit heel even voorzichtig verwarmt (niet te heet want dan verliest gelatine z'n kracht) wordt het weer vloeibaar dus kun je die andere kersenvlaaivulling erdoor doen.

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

4

Re: vulling met gelatine opnieuw opwarmen??

het werkt hoor, effe terug in de microgolf (heel kort) toevoegen wat je wenst toe te voegen en dan stijf het terug op.

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!