Je bent dus eigenlijk een soort van "moreel verplicht" toch een taart te maken. Dan vind ik het lekker hún risico dat hij niet opgegeten wordt (door de visite).
Ganache vind ik persoonlijk (maar let op: vind IK persoonlijk) erg donker voor een geboortetaart. Het is ook wel zoet.
Dan zou je voor witte ganache moeten gaan kiezen, pffffffff dat is pas zoet
.
En vullen met lemon curd.
Ik zou denk ik geen vliaavulling nemen... is erg zoet 
Ik heb ook eens een taart gemaakt waarvan men de vulling liever niet te zoet wilde. Maar dat kwam omdat zij van "fris" houden. Niet omdat ze geen zoete taart wilden. Er mocht (moest zelfs) wel gewoon marsepein op enzo, verder "gewoon" maar dan een frisse vulling.
Ik heb een gewone biscuit gebakken, op elke laag eerst een dun laagje lemon curd (puur) gesmeerd en daar direct overheen een dot citroenkwarkpudding van Mona. Afgesmeerd met botercreme waarin ik een beetje citroenaroma had gedaan.
De volgende dag kreeg ik een mailtje met foto's erbij, dat ze de taart geweldig hadden gevonden!
Misschien is dat een idee voor jou?
Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep