1

Onderwerp: koekjes op een stokje

Ik heb onlangs de maïskolfprikkers gekocht in de Sligro om koekjes op een stokje te maken. Die prikkers zijn zo'n 5mm in doorsnee. Dat wil dan zeggen dat ik de koekjes een kleine 10mm dik moet uitrollen om er de prikker in te kunnen duwen zonder dat hij er boven of onder uitkomt ? Zie ik dat goed ? Hoe lang moeten de koekjes dan bakken en op hoeveel ° ? Ik bak ze momenteel op zo'n 170°C (warmelucht) voor zo'n 12 à 13 min voor deeg van 5mm dik en PP-deeg. Ik heb ook wel eens gezien dat de stokjes er achteraf worden 'aangelijmd' met RI, heeft iemand hier ervaringen mee ?

Als je vreugde wil vermenigvuldigen, moet je haar delen. (Pythagoras)

2

Re: koekjes op een stokje

Gewoon dat bakken aanhouden, ze uithalen en dan pas het stokje er in duwen en laten koud worden.
Dikte inderdaad dubbel. Ik heb stokjes van 4mm en rol het deeg 8 mm.

3

Re: koekjes op een stokje

Bedankt, ik ga het binnenkort eens proberen, het resultaat zal ik op het forum zetten. Koekjefee, you rock girl ! Ik vind je koekjes en andere baksels fantastisch, ik hoop dat je ooit eens een workshop gaat verzorgen, want dan zit ik op de eerste rij !!!

Als je vreugde wil vermenigvuldigen, moet je haar delen. (Pythagoras)